изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:21 EEST
ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ НА БАЛЧИК ПРИЕ СОЦИАЛНО ОРИЕНТИРАН БЮДЖЕТ    
Новини10 944 673 лв. е годишният бюджет на община Балчик, който утвърди в понеделник ОбС. Той е с 3% по-висок от отчетения в края на 2004 г.

Близо 55% от бюджета са собствените приходи, като голяма част от тях са от продажбата на недвижимо имущество. На първо място сред приоритетите при разходите са за заплатите и осигурителните плащания. Следват издръжката на образователни, социални и здравни заведения, дейности по програмата за развитие на туризма, поддържане на инфраструктурата и капиталови обекти. В разходната част по основните пера не се предвиждат съществени промени. Около 31% от бюджета са за образованието, близо 26% - за държавните служби, 17% - за жилищно строителство, благоустрояване, опазване на околната среда. Общо с 21% са завишени капиталовите разходи. Общината ще ползва безлихвен заем в размер на 600 000 лв. за капиталови вложения. По 200 000 лв. ще се насочат за довършване строителството на новата административната сграда на общината и за доизграждането на жилищен блок № 39 в ж.к. “Балик”. Останалите пари се предвиждат за съфинансиране по одобрени проекти от програми на ЕС. Утвърденият резерв за неотложни и непредвидени разходи е 100 000 лв.

Гласувани бяха социални привилегии за пътуващите пенсионери за периода от април до септември. На превозвачите ще бъдат възстановени разходите за закупуване на карти за пътуване на пенсионери и инвалиди при придвижване от населено място по местоживеене до общинския център. Пенсионерите ще имат право да закупуват карти за вътрешноградския транспорт или в района на вилната зона до спирка “Овчаровски плаж” със 70% намаление от цената, а пенсионерите над 70 години ще пътуват безплатно. ОбС даде съгласието си да се възстановяват разходите за полагане на подпис веднъж месечно в Бюрото по труда на социално слаби жители от селищата на общината. 

Общинските съветници приеха още да се покриват разходите за закуска на всички социално слаби деца от общината и децата в предучилищна подготовка на стойност до 25 ст. за дете. Бе утвърден още размерът на разходите, които ще се възстановяват от общинския бюджет на пътуващите учители и служители.

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ НА БАЛЧИК ПРИЕ СОЦИАЛНО ОРИЕНТИРАН БЮДЖЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди