изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:16 EEST
ОДОБРИХА ИНВЕСТИЦИОННИЯ ПРОЕКТ ЗА ГОЛФ СЕЛИЩЕТО "ПАНОРАМИКА-БАЛЧИК"    
НовиниПроцедура по преотреждане на площите за спорт и туризъм е следващата стъпка, която ще стартира по осъществяването на инвестиционно предложение за “Изграждане на голф селище “Панорамика – Балчик” на територията на община Балчик”,

след като в края на февруари, по предложение на Висшият експертен екологичен съвет, министърът на околната среда и водите одобри инвестиционния проект.

Инвестиционното предложение се отнася за обща площ 986 декара в землището на град Балчик. Проектът за решение е подготвен от МОСВ въз основа на внесена документация от инвеститора “3 Г” ООД - гр. София, и е съобразен с препоръките на експертите по ОВОС, направени в доклада, с получените писмени становища, включително от независим експерт - орнитолог, и резултатите от общественото обсъждане, проведено в община Балчик.

Решението по ОВОС съдържа общо 33 условия за следващите фази на проектиране, строителство и експлоатация, които са задължителни за изпълнение от страна на инвеститора и чрез които ще се осигури съобразяване с изискванията на нормативната уредба по околна среда.

При реализиране на голф игрището се предвижда изграждане на спортно-атракционен комплекс. От спортните съоръжения основното ще е свързано с практикуване на голф, а съпътстващите ще са тенис кортове, басейни, къщи за почивка, малка хотелска част, фитнес зали. Едновременно комплексът ще има възможност за обслужване на 1100 почиващи, на 350-400 души в развлекателни заведения и на над 200 спортиста в спортните съоръжения. За облагородяването на терена е предвидено засаждането на дървета, както и обогатяване на почвата с торф.

Сред инициаторите за направата на игрището е американският макроикономист Ричард Ран, а световно известният голф играч Гари Плеър участва в проектирането и организацията по изпълнението на проекта.

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

ОДОБРИХА ИНВЕСТИЦИОННИЯ ПРОЕКТ ЗА ГОЛФ СЕЛИЩЕТО "ПАНОРАМИКА-БАЛЧИК" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди