изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:38 EEST
Англия гони българите - за невзети изпити и фирми менте    
Европейски съюз Университетите ще докладват на властите кои чужди студенти посещават занятията, предлагат министри.

Повече от 6 хиляди българи и румънци, които неправилно са били допуснати във Великобритания, трябва да бъдат открити и депортирани, пише британският в."Гардиън" като цитира председателя на общопартийната комисия за отчетност пред обществото на Камарата на общините, депутатът от Консервативната партия Едуард Лий.
Той направи тези изявления след публикуването на критичен доклад за скандала с визи, разкрит от служителя впосолството в Букурещ Джеймс Камерън. Този скандал доведе миналата година до оставката на заместник-министъра, който отговаря за имиграцията Беверли Хюз.
В доклада се посочва, че независимо от обещанията на бившия вътрешен министър Дейвид Бланкет, че ще върне близо 90% от хората, които неправилно са получили виза, много малка част от тях са открити.
Само около 150 имигранти са започнали бизнес, така както са обещали като условие за получаване на виза. А според вътрешното министерство молбите за бизнес-визи от България и Румъния са нараснали от 63 (през 2001-2002 г.) на 8000 - през 2003-2004 г.
Депутатите изразяват недоволство, че служителите, които не са взели необходимите мерки след като са получили предупреждения от посолствата, не са наказани.
По същата тема в."Таймс" допълва, че чиновниците, разглеждащи молбите за визи, са имали на разположение само по 11 минути на виза, за да вземат решение.
Няма никакъв начин правителството да знае дали получилите бизнес-визи отговарят на изискванията или не. Засега е известно, че само около 150 имигранти са започнали бизнес, така както са обещали като условие за получаване на виза.
В опит да спрат хората, които идват уж да учат в измислени колежи, министрите предлагат университети и учебните заведения да информират властите за чужденци, които не посещават заниманията. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Англия гони българите - за невзети изпити и фирми менте | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди