изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:38 EET
Наши реки наводниха Турция и Гърция, мирише на скандал    
НовиниПридошлите води на Арда и Марица заплашват Турция и Гърция с наводнения

Да се спре изпускането на големи водни маси от язовир Ивайловград поиска номархът на гръцката област Еврос Николаос Замбунидис на среща с хасковския областен управител Георги Зарчев и валията на Одрин Нусрет Мироглу, съобщи БГНЕС. 80 000 декара са наводнени на гръцка територия от придошлите води на Арда и Марица. В района на Пифио нивото на водния стълб е достигнало рекордните 6,25 метра. Пътят Кастанес - Пазаркуле е проходим само с лодки.
Ако водният стълб се е бил покачил само с още 20 сантиметра наводнена щяла да е и Димотика. За да ограничат огромните разливи по течението гръцките власти взривили защитни диги. Според валията на турския окръг Одрин обстановката там била изключително сериозна. Залети с вода са историческия сарай в местността Къркпънар, два моста на река Тунджа от времето на Сюлейман Великолепни, кожарска фабрика, административни сгради на десния бряг на река Марица, хиляди декари обработваеми площи.
Турският и гръцкият управник настояха пред хасковския областен управител за текуща информация от Гражданска защита на всеки час. Георги Зарчев заяви, че ще се направи всичко необходимо за осигуряване на информация и за намаляване отока на водни маси към Турция и Гърция.
Междувременно стана известно, че язовир “Цонево” продължава да прелива, съобщи Днес+ по данни на Областната гражданска защита във Варна. Тази сутрин, котата на язовир “Цонево” е 63,19 м., т.е. преливащото водно количество е 16,2 куб.метра в секунда.  Dir.bg
 


Сходни връзки

Наши реки наводниха Турция и Гърция, мирише на скандал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди