изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:23 EET
МНОГО СИЛНО УЧАСТИЕ НА ЛЕКОАТЛЕТИТЕ - УЧЕНИЦИ    
СпортМного силно се представиха отборите на СОУ "Дора Габе" в общинското ученическо първенство по лека атлетика. При момичетата от 5 до 8 клас  представителките на училището заеха първо място, а при момчетата от 5 до 8 клас и при юношите от 9 до 13 клас възпитаниците на "Дора Габе" останаха втори.

Много силно се представиха отборите на СОУ "Дора Габе" в общинското ученическо първенство по лека атлетика. При момичетата от 5 до 8 клас  представителките на училището заеха първо място, а при момчетата от 5 до 8 клас и при юношите от 9 до 13 клас възпитаниците на "Дора Габе" останаха втори. Участниците в шампионата стартираха на 100, 200, 400, 800 и 1500 м гл. бягане, скок на дължина,  скок на височина, тласкане на гюлле и щафета 4 по 100 м. При момичетата втори остана отборът на СОУ "Любен Каравелов", следван от ОУ "Христо Ботев" и ОУ "Стефан Караджа". Най-много точки от всички дисциплини при момчетата събра тимът на ОУ "Хан Аспарух". Три състава мериха сили при юношите. Първенци станаха учениците от ФСГ "Васил Левски". Само един отбор се яви при девойките. Това бе тимът на ПГ по лека промишленост. 
Междувременно за 42 поредна година Радио Варна организира своята щафетна лекоатлетическа обиколка в чест на 3 март. По традиция старт-финалът е пред сградата на радиото. В миналагодишното издание на Обиколката участваха 510 души от 102 отбора. За първи път тази година организаторите ще дадат и парични награди. Те ще са за най-възрастните участници при мъжете и жените. Стартът на щафетната лекоатлетическа обиколка тази година е в 10.00 ч. Право на участие имат всички желаещи без ограничение на пол и възраст. Отборите са от по 5 души, като разстоянието, което преодоляват участниците, е различно за различните възрастови групи. Класиралите се до трето място при мъжете и жените получават отборна купа.
Именитата българска лекоатлетка Даниела Йорданова, която се класира пета на Олимпиадата в Атина на 1500 м, ще бъде специален гост на щафетата. НДТ
 


Сходни връзки

МНОГО СИЛНО УЧАСТИЕ НА ЛЕКОАТЛЕТИТЕ - УЧЕНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди