изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:23 EEST
"ХУБАВО Е ТВЪРДЕНИЯТА ДА СЕ ОБОСНОВАВАТ С КОНКРЕТНИ ИМЕНА И ТЕХНИТЕ ГЕРОИЧНИ ДЕЯНИЯ"    
Новинизаяви кметът на Каварна Цонко Цонев в отговор на публикация във вестник "Добруджанска трибуна", в която се посочва, че има личности, които повече от адмирал Ушаков заслужават да им бъде издигнат паметник на нос "Калиакра".

Според Ц. Цонев, няма по-достоен от адмирал Ушаков, който дори е канонизиран от Руската православна църква. "Няма по-ярка личност - чужденец, която да е свързана с историята на нос Калиакра в интерес на България" - подчерта каварненският кмет и допълни, че твърдения, като тези в ДТ, трябва да се обосновават с конкретни имена и техните героични деяния. Ц. Цонев припомни, че край западните брегове на нос "Калиакра" руската ескадра, водена от контраадмирал Ушаков, разбива превъзхождащата я няколко пъти по численост и въоръжение турска армада на капитан паша Хюсеин и командващия авангарда Саид Али паша. С тази победа завършва Руско-турската война от 1787-1791 г. Това е и последното значително събитие в историята на нос Калиакра.
 


Сходни връзки

"ХУБАВО Е ТВЪРДЕНИЯТА ДА СЕ ОБОСНОВАВАТ С КОНКРЕТНИ ИМЕНА И ТЕХНИТЕ ГЕРОИЧНИ ДЕЯНИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди