изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:04 EEST
Убитият снощи в столичния квартал "Овча купел" Николай Попов - Мартеничката е бивш кредитен милионер    
Ред и сигурностСофия. Убитият снощи в столичния квартал "Овча купел" Николай Попов - Мартеничката е бивш кредитен милионер, показва справка на Агенция “Фокус”.

Николай Пoпов - Мартеничката е бивш президент на ФК “Пловдив”. Той е обвиняван, че в периода 1992 - 1994 г. е взел от седем български банки сумата от 35 млн. стари лв. Парите са изтеглени срещу фалшиви залози и се равняват на около 1 млн. долара по тогавашния курс. Попов успява да извърши измамите като ипотекира едни и същи тирове в няколко различни банки - Строителна Банка, ТБ “Хеброс” и др. Делото по тези обвинения започва на 16 септември 1998 г. Попов е обвиняван и за присвояване на скъпа лимузина “Пежо”. На 24 септември, миналата година, Пловдивският районен съд се произнася по дело за измами на Николай Пoпов докато е бил президент на ФК “Локомотив” - Пловдив. Съдът го признава за виновен по обвинения за присвояване на 3 млн. стари лева от трима души от Пловдив.
Парите са взети на заем, но не са върнати. Той получава тригодишна условна присъда и 5 години изпитателен срок.
Както "Фокус" съобщи, 34-годишният Николай Попов е убит снощи при престрелка в столицата. Той е починал в “Пирогов”, съобщи директорът на института доц. Спас Спасков. От МВР допълниха, че снощи към 21,55 часа в дежурната на Шесто РПУ е получено съобщение, че в “Пирогов” е приет мъж с инициали Н. П., на 34 г., с огнестрелни рани в главата и краката, който по-късно починал. Мъжът е криминално проявен, с регистрации за измами в особено големи размери и обсебвания, осъждан. По първоначални данни той се прибрал с “Мерцедес”-а си от Пловдив. Прострелян е пред блока си на ул. “Коста Илиев” в ж. к.”Овча купел”, където паркирал колата си. Намерен е от близките му, които слезли да му отворят входната врата. На мястото е направен оглед, работата по тежкото престъпление продължават криминалисти от СДВР и Шесто РПУ.
Както "Фокус" още снощи съобщи, криминално проявен, издирван за измами, е прострелян от други криминално проявени в столичния квартал “Овча купел”. Стрелбата е станала на ул. “Коста Илиев” № 11. Мъжът е прострелян в крака. Полицията е реагирала веднага на стрелбата.
Пострадалият е откаран с частен автомобил “Мерцедес” и приет в Шокова зала на Института за спешна медицинска помощ “Пирогов”.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Убитият снощи в столичния квартал "Овча купел" Николай Попов - Мартеничката е бивш кредитен милионер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.32 секунди