изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:33 EET
Порносайтът с български деца може да бъде свален само от ФБР    
Ред и сигурност Порносайтът на убития у нас 44-годишен американец Даниел Уедър продължава да функционира.


НСБОП е изпратила сигнал до ФБР заради сайта с порно-снимки на български деца, заснети от убития американец Даниел Уедър, съобщи БНТ. Страницата е качена на платен хостинг-сървър в Съединените щати. НСБОП все още няма отговор от американските си колеги. Вероятно за това скандалният сайт все още може да се види в мрежата.
НСБОП е единствената институция, която може да се обърне към интернет-доставчика с молба шокиращите кадри да бъдат свалени. За изненада и на самите доставчици това се случва изключително рядко. Когато НСБОП получи сигнал за наличието на детска порнография в Интернет и доставчиците са български, те незабавно се задължават да блокират достъпа до страницата. 
БНТ също е изпратила запитване до офиса на провайдъра в Ню Йорк може ли шокиращите кадри с лицата и телата на Дора, Криси, Тиша и другите да бъдат свалени.
Американският интернет-доставчик е този, който би могъл да вземе някакви мерки, ако това бъде поискано от него, заяви собственикът на един от най-големите доставчици у нас Димитър Ганчев. “Интернет-доставчиците в България носят такава отговорност, каквато носят пощите, примерно, защото някой ви носи писмо със съдържание, което не ви се харесва. Отговорността се носи от автора на информацията и от този, който я е качил”, коментира Ганчев.В сайта на Уедър и днес можеше да се прочете защо е решил да остане в България. “Открих, че тук са най-красивите момичета на света”- затрогващо пише той и допълва, че българките изглеждат сладки и по-малки, отколкото са в действителност. Твърдо заявява, че не е молил момичетата да правят нещо, което не искат. 
Проверка на БНТ показа, че на ул. “Граф Игнатиев” № 101, няма   офис на Уедър, както той е посочил. Ако беше жив, Даниел Уедър би получил до пет години затвор и глоба 8 000 лв., коментира БНТ.
Вчера, 2 март, БНР информира, че за последните 24 часа в интернет-страницата на Уедър е влизано около 10 хил. пъти, а общият брой на посещенията в сайта е 74 хиляди.
Ивайла Радоева от Държавната агенция за закрила на детето заяви за Дир.бг, че е сезирано Министерството на вътрешните работи: "Положението е наистина тревожно. Ние не еднократно получаваме сигнали за участие на деца в порносайтове и веднага информираме МВР".
Припомняме, че американският гражданин, чието тяло беше открито в кладенец между гара Яна и Кремиковци в близост до автомагистрала “Хемус”, се е снимал в порнографските сцени с малолетни момичета. Даниел Уедър е имал студио в кв. "Дружба", София, за заснемане на порнофилми с непълнолетни, предназначени за изпращане в САЩ. Според МВР извършители на убийството са Павел Н., 22-годишен, Юлиян А., 17-годишен и Ангел Ангелов.
Съвместно с ФБР българските служби проверяват американските сайтове, както и произхода на поръчките и разпространението на снимките с порнографско съдържание. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Порносайтът с български деца може да бъде свален само от ФБР | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Порносайтът с български деца може да бъде свален само от ФБР
Автор: Anonymous да 2005-03-04 @ 10:56 EET
КАРАЙ ЖИВОТА ПРОДЪЛЖАВА

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди