изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:13 EEST
Милиардерът Фосет обиколи глобуса с вятър и шоколад    
НовиниАмериканският авиатор Стив Фосет постави нов световен рекорд - на 3 март той успешно приключи своята историческа околосветска обиколка.


Милиардерът обиколи света с едномоторен самолет без нито едно междинно кацане и зареждане с гориво за 67 часа. Хиляди граждани посрещнаха авантюриста в град Салина, щата Канзас, откъдето той излетя в понеделник срещу вторник. "Какъв ден! Аз съм истински късметлия!", каза Фосет на летището. Той е спал няколко пъти по 2-3 минути и се е хранил само с шоколадови шейкове, предаде Би Би Си.
За по-малко от 3 дни Фосет преодоля близо 37 000 км и подобри рекорда по продължителност на полет без кацане, продължителност на полет без кацане, поставен през 1962 г. от екипаж на американския бомбардировач Б-52. Преди 24 часа той беше на път да се откаже, защото стана ясно, че горивото няма да му стигне, освен ако няма попътни ветрове.
Суперлекият самолет на Фосет "Globul Flyer-311" има необикновена конструкция и е предназначен специално да лети с екипаж от един човек. Той е вид тримаран с крила, който е особено чувствителен на ветровете, особено на въздушните течения на голяма височина.
За да бъде признат рекорда на 60-годишния милиардер от Международната федерация по въздухоплаване, той трябваше да излети и да се приземи на същото летище като пресече всички меридиани на планетата и да прелети разстоянието най-малко 36 787,559 км. Стив Фосет има зад гърба си няколко световни рекорди в екстремни проекти. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Милиардерът Фосет обиколи глобуса с вятър и шоколад | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди