изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:23 EEST
Редник Гърдев убит случайно при атака от засада    
НовиниКато "случайност" определи обстоятелствата при прострелването на редник Гърди Гърдев в Ирак началникът на генералния щаб ген. Никола Колев.


Ген. Колев съобщи пред БНР, че до средата на седмицата очаква пълен анализ за инцидента, при който загина българският войник. В момента обстановката в лагера на българите в Диуания е спокойна, но и тежка и непредсказуема, по признанието на ген. Колев.
Припомняме, че бриг. ген. Стоян Тонев, началник на Военно-медицинската академия, съобщи, че стрелбата е станала от засада, което изключва случайност в самото нападение.
Вътрешни и външни бунтовнически сили непрекъснато противодействат на коалиционните сили и на изграждащите се местни сили за сигурност. Всекидневно в Ирак се извършват между 50 и 70 атаки, атентати, като нападенията са насочени предимно предимно към иракчани, местни сили на властта. Желанието на бунтовниците е да сеят страх сред хората.
Ген. Колев очаква постепенно намаляване на силите на коалицията до края на годината. Това ген.Колев свърза с приемането с референдум на новата конституция на страната през октомври, след което ще се проведат редовните парламентарни избори и избор на законно правителство - до края на годината.
Българската мисия подпомага формирането на боеспособни местни сили за сигурност - армия и полиция. Колкото по-бързо го правим - толкова по-скоро ще си тръгнем. Постепенно ще намаляваме присъствието си, защото ще прехвърляме такава отговорност на местните сили, каза ген.Колев.
Припомняме, че тленните останки на убития в петък в Ирак български военнослужещ редник Гърди Гърдев ще бъдат транспортирани у нас със специален самолет на ВВС около 21 ч. в неделя. Той ще бъде погребан във вторник в родното си село Долно Сахрене, община Павел баня. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Редник Гърдев убит случайно при атака от засада | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди