изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:57 EEST
Руски филм за руско-турската война бие всички рекорди по зрителски интерес в страната    
Култура

Руски филм за руско-турската война бие всички рекорди по зрителски интерес в страната. “Турски гамбит” по романа на Борис Акунин е заснет миналата година в България от режисьора Джаник Файзиев.



Според екипа на филма при пресъздаването на епохата е постигнат максимален реализъм благодарение на много българи, които са предоставяли за снимките свои антикварни вещи.

Можете ли да си представите важността в руско-турската война на бойците от тихия фронт? Приближени до императора и султана тайни агенти играят опасен шах и се налага да жертват много фигури. Имената им, обичайно за този вид занятие остават тайна. Не и този път. Историята - една заспала принцеса, целуната от Борис Акунин се събужда след вековен сън и разкрива тайните на обсадата на Плевен.

И оживяват – Ераст Фандорин със задача от най-високо ниво да разкрие митичния Анвар-ефенди, прогресивната госпожица Варя Суворова, тръгнала да търси годеника си и намерила куп приключения, смелият генерал Соболев, и западните журналистите, които няма да се окажат само журналисти. Поне някои от тях. В един кинохит винаги има и романтика, и битки, и любов, и мнозина са на висота – включително врагът.
Филмът не повтаря книгата - Акунин смята този си роман за най-неподходящ за екранизиране. Затова пък киноверсията може би ще е интересна и на онези, които са го чели. Ненапразно е рекордьор в руското кино с 364 копия. Над милион души са гледали “Турски гамбит” само през първата седмица. Не само от носталгия по славното минало. В руските медии отчитат, че тази война досега е присъствала малко на екрана, и че хората у нас с радост са помагали на екипа, защото паметта за нея в България се пази свято.
http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Руски филм за руско-турската война бие всички рекорди по зрителски интерес в страната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди