изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:59 EEST
Проблемни райони бавят челата на БСП листи    
Политика Проф. Стефан Данаилов играе на изборите с две листи на червените - водач в Добрич и редови кандидат за депутат в София 24. Втори в Добричка област е Александър Каракачанов /Зелена партия - бивш депутат от Добричка област/, трети - Ясен Пенчев, четвърти - Евтим Костадинов

Няколко проблемни избирателни района са причината ръководството на БСП да отложи утвърждаването на водачите на депутатските си листи, научи "Дневник". Изпълнителното бюро трябваше да посочи първенците днес, а Висшият съвет да ги гласува в сряда. Заради неяснотите пленумът се отлага за 13 март. Причините за неуточнените места са свързани с местните организации, в които от години има разделителни линии и интриги.

По-голямата част от водачите вече са известни. Мъгла се стели обаче над Благоевград, Кърджали, Перник, Русе, Смолян и Хасково. Членове на червеното ръководство описват ситуацията в тези градове с израза "тъмна Индия", което означава, че дори лидерът Сергей Станишев и заместниците му нямат все още идея кой точно да оглави листите. Сред най-спряганите имена за Благоевград е това на сегашния зам.-председател на парламента Любен Корнезов. Той със сигурност няма да води листата в Ямбол откъдето по принцип се кандидатира. Там ще бъде предложен бившият депутат от 38-ото Народно събрание Атанас Мерджанов. Според други непотвърдени информации имало съгласие Корнезов да поведе кандидат-депутатите в Перник.

За Русе с относително висока степен на вероятност пък се върти номинацията на президентския съветник Костадин Паскалев. Бившият кмет на Благоевград със сигурност няма да се кандидатира от града си заради апетитите на много местни партийни лидери. На "Позитано" 20 не изключват там да бъде издигнат Александър Арабаджиев. За Смолян се обмислял вариант листата да бъде оглавена от кметицата Дора Янкова, която да "изтегли" гласове за левицата, а впоследствие да се откаже от депутатско място и да продължи да ръководи града. В Кърджали може да бъде посочен Тодор Черкезов от "Тракийските дружества" (бивш шеф на местната болница). Социалисти твърдят, че в Хасково отново ще бъде водач говорителят на партията Ангел Найденов. Други обаче прогнозират, че той ще се кандидатира от друга листа.

------------------------------

Водачите:

Благоевград - ?

Бургас - Сергей Станишев

Варна - Петър Димитров

Велико Търново - Бойко Великов

Видин - Михаил Миков

Враца - Георги Божинов

Габрово - Татяна Дончева

Добрич - Стефан Данаилов

Кърджали - ?

Кюстендил - Иво Атанасов

Ловеч - Янаки Стоилов

Монтана - Васил Калинов

Пазарджик - Георги Пирински

Перник - ?

Плевен - Румен Петков

Пловдив-град - Захари Георгиев

Пловдив-окръг - Петър Мутафчиев

Разград - Венелин Узунов

Русе - ?

Силистра - Добромир Гущеров

Сливен - Асен Гагаузов

Смолян - ?

София 23 - Румен Овчаров

София 24 - Стефан Данаилов

София 25 - Сергей Станишев

София-окръг - Младен Червеняков

Стара Загора - Емилия Масларова

Търговище - Атанас Папаризов

Хасково - ?

Шумен - Димитър Дъбов

Ямбол - Атанас Мерджанов

http://www.dnevnik.bg  НДТ

 


Сходни връзки

Проблемни райони бавят челата на БСП листи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.44 секунди