изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:28 EEST
Бразилката Мария Оливия навърши 125 години    
Любопитно

Най-възрастната жена в света вероятно е бразилката Мария Оливия да Силва, която преди няколко дни навърши 125 години, съобщи агенция РИА "Новости". Тя живее в малкия град Асторга, който се намира в щата Парана в южна Бразилия.



Йолети Кадари, директорка на агенция Ранк-Бразил, която в Бразилия съответства на известната книга на рекордите Гинес, счита, че Мария Оливия определено е най-възрастната жителка в страната, а не е изключено и в целия свят.

"Към днешен ден рекордьорка според Гинес е някоя Хендрике Ван Андел-Шиппер, която е родена на 29 юли 1890 г.," казва Кадари, като добавя, че в паспорта на Мария Оливия е записано, че тя е родена 10 години по-рано - на 28 февруари 1880 г., в градчето Итапетинга, щата Сао Пауло.

Представителката на книгата на рекордите Гинес в Лондон Лаура Мактурк е казала, че тяхното издание внимателно изучава информацията, свързана с Мария Оливия и не е изключена възможността тя да бъде призната официално за най-старата жена на земята.

125-годишната бразилка е с добро здраве и има прекрасна памет. Тя много обича да разказва истории от своя живот, а за тези години тя е видяла много. Мария има 14 собствени и четири приемни деца. Тя живее в малка дървена хижа с един от приемните си синове, който е на 58 години. http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Бразилката Мария Оливия навърши 125 години | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди