изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:43 EEST
Посмъртно редник Гърдев е повишен в чин младши сержант    
НовиниПосмъртно редник Гърдев е повишен в чин младши сержант със заповед на началника на Главния щаб на Сухопътните войски.

Заместник-министърът на отбраната Илко Димитров ще придружи тленните останки по време на полета. Той замина снощи за българската база “Еко” в Дивания. Специална комисия ще разследва обстоятелствата около атаката, при която загина българският военнослужещ. Комисията е назначена от командващия Многонационалната дивизия “Център-Юг”.

До края на този месец ще има решение на изпълнителната власт дали петият ни контингент да замине за Ирак. Правителството ще предложи на парламента решението за одобрение, заяви министърът на отбраната Николай Свинаров. Необходимо е да се изясни дали България ще участва до края на годината в Ирак, което е всъщност функцията на петия контингент, допълни той.

Редник Гърди Гърдев загина на четвърти март при нападението срещу патрул в района на град Хамза, разположен на около 50 км от Дивания, в провинция Кадисия. По волята на родителите си той ще бъде погребан във вторник в родното му село Долно Сахрене край Павел баня.

http://news.bnt.bg

setScrollFoot()
 


Сходни връзки

Посмъртно редник Гърдев е повишен в чин младши сержант | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди