изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:16 EET
ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ С АГНЕТА И ОВЦЕ    
Любопитно17 шилета и 7 агнета вместо дължимите 15 заплати ще получи бившата счетоводителка в конезавода "Стефан Караджа" край балчишкото село Стражица Мария Федотова, научи НДТ.

Тя е спечелила дело в съда за обезщетение в размер на 2 500 лева - дължимите й заплати за година и три месеца. "Целият сграден фонд е заложен към Агенцията за държавни вземания. В момента пари нямаме и единственото, с което можем да обезпечим бившите работници, са животните" - коментира шефът на конезавода Пламен Петков. Според закона съдия-изпълнител е насрочил търг за разпродажба на овцете. На 17 март точно в 17 часа той ще отвори пликовете с офертите на купувачите. Според местните хора обаче, кандидати за добитъка няма, тъй като шилетата и агнетата са стари и кльощави и бившите служители на конезавода са принудени да отварят частни ферми, за да се грижат за заплатите си в натура.
Преди месец друга бивша служителка се сдобила с 11 агнета в двора си, вместо дължимите заплати от 800 лева. Мирослав Янков, бивш зооинженер в конезавода, пък поискал срещу заплатите си пони на 1 месец. Всички заведени досега съдебни дела за неизплатени заплати са спечелени от работниците на конезавода. В момента в него има 371 овце и 120 коня.

 


Сходни връзки

ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ С АГНЕТА И ОВЦЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди