изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:38 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
НовиниБюлетин на РДВР - Добрич, от 7 март 2005

През изминалите четири празнични и почивни дни на територията на РДВР Добрич са регистрирани 19 криминални престъпления и произшествия.

         1. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на сектор Кр.полиция при Първо РПУ Добрич са установени и задържани две лица от гр. Добрич, съответно на 25 и 28 години. Двамата задържани са заподозрени в това, че в края на м.февруари чрез взлом са влезли в помещение на фирма, намираща се в покрайнините на гр.Добрич и са извършили кражба на електрорежещи машини, електромотори, инструменти и др. скъпоструващо оборудване.

         След задържането на заподозрените лица част от вещите, обект на престъпно посегателство са иззети от полицията и върнати на фирмата. Задържаните лица са криминално проявени и са осъждани.

         Работата по изясняването на случая продължава. На двете лица е взета мярка за неотклонение “задържане под стража”, образувано е полицейско дознание.

         2. На 03.03.2005 г. след получен сигнал в Първо РПУ Добрич и незабавни оперативни и заградителни мероприятия, осъществени от полицейски автопатрули на СОД при РДВР Добрич и Първо РПУ Добрич в района на жк “Балик” в гр.Добрич са задържани две 18 год.лица от същия град.  Задържаните лица са заподозрени в това, че непосредствено преди задържането са извършили кражба на метални профили собственост на фирма от гр. Добрич.

         Профилите, обект на престъпно посегателство са върнати на собственика.

         Материалите по случая се подготвят за бързо полицейско производство.

         3. На 04.03.2005 г. в Първо РПУ Добрич е получено съобщение за това, че неизвестно лице чрез взлом е влязло в частен дом в района на кв."Рилци" гр.Добрич  и е извършило кражба на парична сума от 5 000 лв.

         По случая работят служители на Първо РПУ Добрич, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние. Образувано е полицейско дознание.

 

На територията на РДВР са   регистрирани 8   ПТП с материални щети.

-  за времето от 04.-06.03.2005 г. от служители на Първо РПУ Добрич са установени двама водачи от гр.Добрич, съответно на 36 и 38 години, седнали зад воланите на леки автомобили след употреба на алкохол. Техническите средства с които са изпробвани са отчели съответно 1,52 промила и 2,18 промила алкохол в издишвания от водачите въздух.

По двата случая е започнала подготовка за бързи полицейски производства, тъй като деянието на водачите е визирано като престъпление  в НК.

 

Поделенията на РЗ ПАБ       са участвали в гасенето на  2 пожара.

- на 04.03.2005 г. в 20.15 ч. в РЗ ПАБ Добрич е получен сигнал за пожар в микробус “Форд Транзит”, намиращ се на пътя между гр.Ген.Тошево и гр.Добрич. В резултат на пожара по автомобила са нанесени значителни материални щети. Причината довела до възникването на пожара е техническа неизправност в горивната система на МПС.

 

- на 05.03.2005 г. около 08.00 ч. в РЗ ПАБ Добрич е получен сигнал за пожар в частен дом в с.Подслон общ.Добричка.

В резултат на пожара са унищожени около 70 кв.м. от покривната конструкция на жилището.

Причината довела до възникване на пожара е неправилно боравене с открит огън.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди