изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:57 EEST
България е на прав път, заяви д-р Желю Желев    
Новини София. Аз се радвам, че България е на правия път, въпреки нашата голяма изостаналост в икономическо отношение. Важното е, че България е стъпила здраво на почвата, на пътя, по който тя може да стигне целите, към които се стреми.

Това каза президентът на България от 1990 до 1997 година Желю Желев, след като му бе връчен орден “Стара планина” - Първа степен, предаде репортер на Агенция “Фокус”. “Дали лявото или дясното ще победи в следващите избори не е много трагично за мен, защото България върви по релсите, по които трябва да се движи. Който и да кара влака ще го кара в тази посока, няма друга посока. От релсите може да се излезе единствено като дерайлира влакът, което би било смърт за всяка политическа сила, която си позволи подобно нещо. Това ме кара да бъда оптимист за бъдещето. Но смятам все пак, поне на този етап, да ме извини господин Президентът, че десните сили по-добре ще карат влака поне през следващия мандат”, допълни Желев.
Както "Фокус" съобщи, президентът Георги Първанов награди с орден “Стара планина” - Първа степен президента на България от 1990 до 1997 година Желю Желев за 70-годишнината му и за приноса му за демократичните промени в страната ни. “За мен е голяма чест да получа това високо отличие, най-високото в нашата наградна система, и искам да благодаря на президента и на министър-председателя", каза д-р Желю Желев при връчването на наградата. Това отличие ми се присъжда за заслугите в политическата област, но аз считам, че не по-малка заслуга за това имат хората, които трябваше да изтърпят трудностите на прехода, каза още Желев.
“С Желю Желев нерядко сме били на различни политически позиции, но това не ми пречи да ги уважавам", каза президентът Георги Първанов след връчване на ордена. Ако говорим за дисидентство, няма да бъде пресилено да кажа, че д-р Желев е най-изявеният дисидент, защото в годините, когато се преследваше свободата на словото, той защити своите научни позиции, допълни Георги Първанов. Той каза още, че с името на д-р Желев се свързва началото на новата политическа система в България, а като държавен глава – с демократичните промени.
На церемонията присъстваха още председателят на Народното събрание Борислав Великов, министър-председателят Симеон Сакскобургготски и президентът на България от 1997 г. до 2002 година Петър Стоянов.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

България е на прав път, заяви д-р Желю Желев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди