изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:54 EET
ЧЕТИРИ ДЕЦА ОТ ДОБРИЧ - ПОКАНЕНИ ЗА УЧАСТИЕ НА ДЕТСКИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ    
ОбществоОт ръководството на област Есекс, Великобритания, са отправили покана четири деца от Добрич да вземат участие в работата на детски Европейски парламент.

Той ще заседава в Есекс през май-юни. Община Добрич ще трябва да осигури само пътните разходи на децата. Това разказа след завръщането си от двуседмично обучение във Великобритания директорът на дирекция "Икономическо развитие и евроинтеграция" на община Добрич Даниела Милкова. Както НДТ писа, тя бе сред 12-те експерти на Съвета по евроинтеграция на НСРОБ.
По време на обучението българските специалисти са били запознати с начина на използване на структурните фондове във Великобритания и възможностите за пренасянето на добри практики в България. Д. Милкова, заедно с представител на община Варна, са били на посещение в област Есекс. Директорът на дирекция "Икономическо развитие и евроинтеграция" припомни добрите връзки, създадени с областта от бившия кмет на Добрич Лъчезар Росенов и подписаното споразумение за сътрудничество. Д. Милкова е посетила училища в областта, които от 15 години работят на делегирани бюджети. Според нея, могат да се направят срещи, за да бъдат запознати специалисти от Добрич с британския опит. Водени са разговори за съвместно кандидатстване с Есекс с проекти. Друга идея за съвместна дейност е проучване на начина на сметосъбиране в британската област.

 


Сходни връзки

ЧЕТИРИ ДЕЦА ОТ ДОБРИЧ - ПОКАНЕНИ ЗА УЧАСТИЕ НА ДЕТСКИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди