изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:46 EEST
Американка в униформа: Чакайте месеци истината за р-к Гърдев    
Новини Представител на Централното американско командване в Тампа съобщи, че разследването дали "приятелски огън" е покосил редник Гърди Гърдев


може да отнеме няколко месеца, съобщи Би Ти Ви. "Ако Съединените американски щати са част от случая, ние не бихме направили официално изявление по въпроса, докато не завърши нашето разследване. Това зависи от сложността на случая. Разследването на един обикновен инцидент може да отнеме една седмица до десет дни, което означава, че става въпрос за автомобилна катастрофа например. Но ако става въпрос за отговорност и очевидно има замесен повече от един човек, разследването може да се проточи. Така че то може да отнеме от месец до няколко месеца", посочи капитан Алисън Салерно.
Вярно е, че редник Гърди Гърдев е убит от "приятелски огън", призна няколко дни след трагичния инцидент военният министър Николай Свинаров. Признанието дойде след едно електронно писмо, публикувано във форумите на в. "Българска армия, което свидетелства за американския обстрел срещу българския патрул, при който нелепо загина редник Гърдев.
Вчера след среща с Георги Първанов американският посланик у нас Джеймс Пардю обеща да информира американското правителство и американското командване в Ирак за срещата с българския президент и да настоява за срочно и цялостно разследване на случая от американска страна.
Американците са все по-нервни, това отговарят над 50% от участвалите в анкетата на Дир.бг, на въпроса "Защо расте броят на жертвите на "приятелския огън" в Ирак. Около 30% от отговорите все пак определят като основна причина липсата на координация в силите на коалицията. Какво мислите?
44 са жертвите на "приятелски огън"от 18 март 2003 г. до 4 март 2005 г. съобщи АП. В този период убити по погрешка са 10 журналисти, иракски полицаи, американски и британски войници.
Припомняме, че Гърди Гърдев бе застрелян от засада на пътя Тампа на около 50 километра от база Еко на 4 март т.г. Редник Гърдев посмъртно бе повишен в чин младши-сержант. Погребението ще се извърши днес в родното село на Гърдев Долно Съхране. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Американка в униформа: Чакайте месеци истината за р-к Гърдев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди