изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:26 EEST
СЪДЪТ ОБЯВИ БАЛЧИКЛИЯ ЗА ОБЩОДЪРЖАВНО ИЗДИРВАНЕ    
Ред и сигурност

Добричкият окръжен съд обяви за общодържавно и местно издирване 28-годишния Мариян Чакъров от Балчик. За него има съмнение, че се е укрил в чужбина. Той и 36- годишният Сали Ибрямов са обвиняеми по дело за подкуп на двама полицаи от РПУ - Балчик, като Ибрямов ще отговаря пред магистратите и за опит за изнасилване на Траяна Костадинова.



Чакъров е бил с мярка за неотклонение "подписка" и не може да бъде открит на постоянния си адрес. Съдът му наложи мярка "задържане под стража" и постанови, ако Чакъров бъде издирен, веднага да бъде отведен в затвора в Белене. Всички КПП-та в страната ще бъдат уведомени, за да може, ако Чакъров премине през тях, да бъде заловен. Предстои да бъдат попитани близките му къде е и ако е в чужбина, кога ще се върне. От адвокатска колегия - Добрич ще бъде поискано да бъде назначен служебен защитник на Мариян.

Магистратите отхвърлиха молбата на Сали Ибрямов да бъде пуснат в Полша, където да стане донор с бъбрек на 12-годишната си дъщеря Анджелика. Той е подал молба на 1 март, към която е прикрепил документ от лекар от частна клиника, който е заявил, че бащата трябва да даде писмено съгласие за лечението на дъщеря си и че желае да стане донор. В Полша живее първата съпруга на подсъдимия и четирите му деца, а в България е втората му жена с петмесечно дете. Прокурорът по делото изрази съмнение, че има вероятност, ако Сали напусне пределите на България, да се укрие и може да не се завърне. Обвиняемият даде обещание, че няма да остане в чужбина и че ще се завърне в страната, тъй като тук също има дете, което го чака. Въпреки това съдът не уважи молбата му. Защитата заяви, че пред Апелативния съд във Варна ще обжалва в седемдневен срок решението на Темида.

Припомняме, че на 21 май 2004 година Сали Ибрямов направил опит да изнасили Траяна Костадинова от Балчик, привеждайки я в безпомощно състояние и принуждавайки я със сила. След арестуването му нападателят направил опит да подкупи Георги Теофилов и Георги Василев, които са служители в РПУ Балчик, като им предложил 4 500 евро, за да не извършат разследване срещу него. След това полицаите се върнали там, където заловили Сали и закопчали и Мариян Чакъров, който предложил на полицаите подкуп от 300 евро срещу същата услуга.

Вчера в съдебната зала Траяна Костадинова заяви, че предявява граждански иск срещу подсъдимия в размер на 2000 лева за нанесени неимуществени щети и морални вреди. Магистратите не дадоха ход на делото, тъй като освен Мариян в залата не бе и едното вещо лице. Следващото заседание на съда по този казус ще бъде на 19 май от 10 часа, когато съдията по делото Атанас Каменски ще се изкаже и по искането на защитата делото да се гледа при закрити врата.

 


Сходни връзки

СЪДЪТ ОБЯВИ БАЛЧИКЛИЯ ЗА ОБЩОДЪРЖАВНО ИЗДИРВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди