изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:42 EEST
ПРЕДСТОИ ОБУЧЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ ВЪЗПИТАТЕЛИ И ПЕДАГОГИЧЕСКИ СЪВЕТНИЦИ    
ОбществоДвудневен семинар за обучение на обществени възпитатели и педагогически съветници във връзка с агресията сред децата ще се проведе в Добрич в края на март, съобщи секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Росица Добрева.


Продължават започналите през първата половина на февруари срещи на членове на комисията и представители на Детската педагогическа стая с учениците от добрички училища. Те обхващат тийнейджъри от 7 до 12 клас и на тях присъстват и кварталните полицаи. По време на срещите на учениците се обяснява какво е противообществена проява и престъпление, какви са санкциите, какви са правата на децата и към кои институции могат да се обърнат, ако се потърпевши от психически или физически тормоз. По време на срещите се раздават дипляни за Информационно-консултативния кабинет в Детската педагогическа стая, който се посещава от деца, родители и учители. В края на март ще бъде проведена анкета в училищата, целта на която ще бъде да се видят резултатите от работата с учениците. Децата ще отговарят на въпросите какво е агресия, според тях, какво и насилие, какви алтернативи биха предложили и т.н.
"Доволна съм, че направихме този кабинет. Той непрекъснато се посещава от деца и родители. Хората определено имат потребност от такъв кабинет" - коментира пред НДТ Росица Добрева.
 


Сходни връзки

ПРЕДСТОИ ОБУЧЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ ВЪЗПИТАТЕЛИ И ПЕДАГОГИЧЕСКИ СЪВЕТНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди