изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:41 EET
ДРАГНИ ДРАГНЕВ ПРЕДСТАВИ НОВАТА СИ КНИГА    
КултураМного добричлии дойдоха в заседателната зала на общината, за да се запознаят с "Гълъбови химни"

СНИМКА http://ndtnews.hopto.org/gallery/photo_news


"Можем да измерим този роман с много съвременни подходи... така замислен той отговаря на всички основни изисквания на 21 век... Това  е комуникативен, диалогичен роман, отворен към много и различни читатели" - с тези думи литературният критик Драгомил Георгиев определи най-новата книга на добричкия творец Драгни Драгнев. Тя е озаглавена "Гълъбови химни" и премиерата се състоя снощи в заседателната зала на община Добрич.
Самият автор споделя, че основното послание в книгата е да не забравяме миналото си. Действието в "Гълъбови химни" се развива през 1959 г. Драгни Драгнев разказва за процесите, свързани с кооперирането на земята, на които той е станал свидетел. В същото време книгата прокарва идеята и за най-новия етап в развитието на България, а именно - присъединяването на страната ни към Европейския съюз. Авторът изказва становището, че точно българската култура ще изгради духовен мост между нас и останалите европейски държави.

 


Сходни връзки

ДРАГНИ ДРАГНЕВ ПРЕДСТАВИ НОВАТА СИ КНИГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.29 секунди