изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:39 EET
Скандалът със сходните песни на Каффе и Руслан Мъйнов се разрасна    
ЛюбопитноДо нечувани размери се разрасна скандалът с подобните песни на Каффе и Руслан Mъйнов.


Появиха се още няколко песни-близнаци- на Деси Слава, на Драго Драганов и Лили Иванова и, което е шокиращото, на Слави Трифонов и Софи Маринова, която също трябваше да се яви на финалния кръг на Евровизия- България.

Всичко започна с откритието, че “Лорейн” на Каффе поразително прилича на “Не си отивай” на Руслан Мъйнов, издадена през 2001 г. После стана ясно, че композиторът на “Лорейн”- Веселин Веселинов-Еко, е измислил музикалния мотив още през 1999 за Р.МакКан. Тъй като това е авторско произведение, композиторът има право да го използва както и където поиска.


После се появи Деси Слава със “Забрави за мен”, издадена през 2004 г, която също много прилича на предните две песни. Тъй като е известен навикът на родните поп-фолк звезди да се “вдъхновяват” едни от други, нейното участите в този заплетен казус не предизвиква изненада.


Няколко дни по-късно се появи още една песен с позната мелодия - “Искам те за мен” на Лили Иванова и Драго Драганов. Композиторът на тяхната песен, Герасим, който по стечение на обстоятелствата беше член на журито за Евровизия, не можа да си спомни кога точно е измислил въпросният мотив и не скри, че може и да го е чул от някъде.


Кулминационният момент настъпи, когато Зуека и Рачков пуснаха в ефир песента на Слави и Софи Маринова “Единствени”. Стана ясно, че в песента на Лили и в тази на Слави има идентично соло на китара, което дори е изпълнено от един и същи човек- Цветан Недялков от Ку-ку бенд.


Както заключиха и самите водещи на предаването, излиза, че българският музикален шоу-бизнес се дължи на един-единствен мотив.


За сега коментар са направили само група Каффе и Герасим

http://www.tialoto.bg
 


Сходни връзки

Скандалът със сходните песни на Каффе и Руслан Мъйнов се разрасна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди