изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:45 EEST
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ НА ПД "ЕВРОРОМА" ДО НДТ    
Политика

Днес се проведе официална среща между mрезидента  Георги Първанов и ръководството на ПД «Евророма». Представители отстрана на политическото движение бяха Цветелин Кънчев – председател на ПД «Евророма», заместник-председателят на партията Асен Христов, Юлиана Кънчева – член на ПС на ПД «Евророма» и Бони, която е съпредседател на Комисията по култура на ПД «Евророма».



Представители отстрана на политическото движение бяха Цветелин Кънчев – председател на ПД «Евророма», заместник-председателят на партията Асен Христов, Юлиана Кънчева – член на ПС на ПД «Евророма» и Бони, която е съпредседател на Комисията по култура на ПД «Евророма».

На срещата стана ясно, че «Евророма» подкрепя mрезидента Първанов в неговата позиция чрез законодателна инициатива да се амнистират всички държавни вземания по отношение на здравните осигуровки от социално слабите граждани, като господин Кънчев увери mрезидента, че именно това ще е първият законопроект на парламентарната група на ПД «Евророма» в следващия парламент.

По отношение на Националната образователна програма на ПД «Евророма» Г. Първанов, както и целият му екип, останаха очаровани от пeрфектно създадената програма, като той лично увери ръководството на «Евророма», че имaт неговата морална подкрепа за реализирането й.

Темата за идеята на ПД «Евророма» за създаването на Министерство по етничeските и демографски въпроси също беше споделена с президента. На този етап той все още е резервиран, но затова пък от «Евророма» си поставят за цел да го убедят в необходимостта от това ведомство.

Г. Първанов прие поканата под негов патронаж Фондация «Евророма» да финансира построяването на паметник на ромите, загинали в Холокоста, и ромите дали живота си във войните в името на България.

В края на срещата Бони от името на Комисията по култура на «Евророма» подари специалните подаръци на президента – най-новите албуми на звездите на ПД «Евророма» - нейни, на Азис, Анелия, Мария, Софи Маринова и Тони Стораро. Президентът прие подаръците с огромно удоволствие.

  Биляна Анастасова

 


Сходни връзки

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ НА ПД "ЕВРОРОМА" ДО НДТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди