изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:20 EEST
Откраднаха 80 кралски кобри, ще ги ядат    
По света

Осемдесет и две отровни змии бяха откраднати от лаборатория на Червения кръст в



Банкок, но от полицията се притесняват, че тези змии не могат да се ядат.

82-те кралски кобри са пазят, заедно с други отровни змии, в клон на Червения кръст в центъра на града, където отровата им се извлича, за да бъде използвана като серум при ухапване от змии.

На 13 януари работещите в сградата открили, че 32 змии са изчезнали. Седмица по-късно още 30 влечуги не били на местата си. На 2 февруари изчезнали други 20 змии и ветеринарят на Червения кръст се видял принуден да подаде жалба в полицията.

Органите на реда подозират за кражбата един от работещите в Здравната организация. “Ветеринарят смята, че змиите вече са сготвени и че човекът, който ги е откраднал, трябва да знае как да се справи с тях, без да бъде ухапан”, разказва Вишиен Ватчирасенг, служител в банкокската полиция.

Змиите са много обичан деликатес в азиатските страни, особено в Китай. Смята се, че змийското месо има лечебни качества.

Десет от служителите в Червения кръст са били разпитани, но са отрекли да имат всякаква връзка с обира. Полицията възнамерява да ги разпита отново с помощта на детектор на лъжата. http://www.dnes.bg/

 


Сходни връзки

Откраднаха 80 кралски кобри, ще ги ядат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди