изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:42 EET
, 240 килограма екстази са иззети при спецоперация    
Ред и сигурност

Залавянето на високорисковия наркотик и на пренасящите го петима мъже е в рамките на мащабна международна операция, провеждана от българските, холандските и американски служби за борба с наркотиците



Петима български участници в трафик на синтетична дрога са задържани в София. С тяхното залавяне вчера приключи мащабна международна операция, провеждана от българските, холандските и американски служби за борба с наркотиците. В последната фаза на операцията е осъществена тристранна координация между София, Амстердам и Вашингтон. Връзката и координацията от наша страна се извършваше он-лайн под личното ръководство на ген.-лейт. Бойко Борисов от Вашингтон в сътрудничество с американската Агенция за борба с наркотиците “ДЕА”.
Наркотикът е внесен в страната ни на 7 март тази година. Дрогата била укрита в куфар с двойно дъно, който е открит в гр. Стамболийски, Пловдивско. Спецполицаите следели пратката от момента на тръгването й от Кралство Холандия. Вчера към 14.45 часа в столичния квартал “Дианабад” антимафиотите спрели двата автомобила, в които петчленната група пренасяла високорисковия наркотик “Екстази”. Задържани са И.Ч. /44г./, С.С. /36 г./, Д.Г. /26 г./, Й.М. /34 г./ и Р.Б. /41 г./. При последвалото претърсване са открити и иззети 2 килограма и 240 грама таблетки.
Работата по случая продължава. Предстоят арести в Холандия на така локализираната група, осъществила пратката за България. Известно е, че в нея членуват и български граждани, пребиваващи в Холандия, които се занимават с наркотрафик и проституция.

 


Сходни връзки

, 240 килограма екстази са иззети при спецоперация | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди