изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:01 EEST
БСП-ЛИСТИТЕ -ОТКРИТИ ДРЯЗГИ ЗА МЕСТА, СКРИТИ БИТКИ ЗА ПАРИ    
Политика

Николай Камов оглави листата на червените в Добрич. Седем са новите водачи в листите на БСП за предстоящите парламентарни избори – в Монтана, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, Ямбол



Това обяви лидерът на БСП Сергей Станишев след заседание на Висшия съвет на БСП. По този начин БСП стана първата парламентарна партия, която обяви всички водачи на листи, включително и от коалиционните си партньори. Някои от номинациите, обаче, предизвикаха изненада. Сред най-сюрпризираните бяха и добруджанци, в чийто район е не Стефан Данаилов, както се очакваше, а Николай Камов.

На водачески места в листите попаднаха двама щатни президентски съветници, които досега Георги Първанов всячески се стремеше да лансира като "независими експерти" - Костадин Паскалев и особено - Ивайло Калфин. В хода на пленума за "независим експерт" бе обявен дори сегашният депутат Евгени Кирилов, чиято съпричастност към различни структури на червената номенклатура "преди и след Десети" е всеизвестна. Парадоксално е и включването в последния момент на говорителя на БСП Ангел Найденов - бивш кмет на Димитровград и областен управител на Хасково - в Пернишката листа или на Николай Камов - в цели две листи. Към никой от тези избирателни райони и двамата нямат никакво отношение. Реакцията не закъсня - Областният съвет на БСП в Добрич гласува на извънредно заседание декларация, с която настоява актьорът Стефан Данаилов (а не Камов) да оглави кандидат-депутатската листа на левицата в района. Според коментаторите, тъкмо подобни нежелани от никой регион и свръхпротежирани от Центъра "парашутисти" ще създадат доста проблеми на червените предизборни кампании по места.

Най-лютата битка на този етап, обаче, се води около представителите на бизнеса, очевидно закупили в кеш местата си в изборните листи на Столетницата. Повод за това стана не "христоматийният пример" със "силистренския лидер" Добромир Гущеров от "Орел Холдинг", нито по-малко афиширания (но на избираемо място в София) Евгени Узунов от висшия мениджмънт на структурите на СИК, а идеята на кърджалийските червени водачи да издигнат начело на листата си скандалния кмет на Неделино и парадиращ с богатството си родопчанин Беширов.

За да изтласка от листите си този "горещ картоф", Станишев се принуди да носи от девет дерета вода, да влиза във виртуален сблъсък с доскорошния "стратегически партньор" Доган и в крайна сметка да насочи в Кърджали един от старателно ваяните с помощта на медиите "червен любимец" Стефан Данаилов.

"Кърджалийският регион е един от специфичните избирателни райони и там се очаква остра политическа кампания. Ние нямаме намерение да водим агресивна предизборна кампания", каза по този повод Сергей Станишев. “БСП дава най-добрия и най-обичания в партията човек за Кърджалийски регион и това е знак за избирателите, който би трябвало да ги мотивира да гласуват.” "БСП в момента е най-демократическата политическа сила в България, защото при нас листите и водачите се обсъждат от цялата партия, на различни, нива с изключително отговорно отношение. За мен е много важно също, че сме се постарали да отчетем социологическите проучвания и обществените нагласи”, заяви лидерът на БСП.

"В точка осем от проекта на договор за формиране на Коалиция “За България” всеки народен представител, избран с бюлетината на коалицията, се задължава да поеме лична морална отговорност при положение, че напусне парламентарната група по свое желание или при изключването му от групата, да напусне и парламента, за да не подменя вота на избирателите." Това каза заместник-председателят на БСП Румен Петков.

Форматът на Коалиция “За България”, който е бил обсъден, включва БСП, Движение “Партия български социалдемократи”, Движение “Социалдемократи”, Движение за социален хуманизъм, Партия “Рома” и Комунистическа партия. Румен Петков допълни, че е отпаднал Политически клуб “Тракия”, а преговорите със Зелената партия на Каракачанов и левите земеделски формации на Шиваров и Шопов продължават.

Едно от новите имена в списъка на водачите е лидерът на местната партийна организация и бивш кандадат за кмет Захари Георгиев - той оглавява листата за Пловдив - град (16-и избирателен район).

Депутатът от "Коалиция за България" Петър Мутафчиев е начело на листата за Пловдив - област (17-и избирателен район).

Друго ново име в избирателните листи е д-р Тодор Кумчев, директор на болницата в Смолян, който оглавява списъка на социалистите в града.

Водач на депутатската листа на БСП за Пазарджик е Георги Пирински.

Проблемният Кърджалийски избирателен район ще се представлява от актьора Стефан Данаилов, който е водач на листа и в София.

Останалите избраници на социалистите:

Благоевградски район - Любен Корнезов

Бургаски район - Сергей Станишев

Варненски район - Петър Димитров

Великотърновски район - Бойко Великов

Видински район - Михаил Миков

Врачански район - Георги Божинов

Габровски район - Татяна Дончева

Добрички район - Николай Камов

Кюстендилски район - Иво Атанасов

Ловешки район - Янаки Стоилов

Монтански район - Васил Калинов

Пернишки район - Ангел Найденов

Плевенски район - Румен Петков

Разградски район - Венелин Узунов

Русенски район - Ивайло Калфин

Силистренски район - Добромир Гущеров

Сливенски район - Асен Гагаузов

София-град /23-ти/ район - Румен Овчаров

София-град /24-ти/ район - Стефан Данаилов

София-град /25-ти/ район - Сергей Станишев

София /област/ район - Младен Червеняков

Старозагорски район - Емилия Масларова

Търговищки район - Атанас Папаризов

Хасковски район - Костадин Паскалев

Шуменски район - Димитър Дъбов

Ямболски район - Кристиан Вигенин

Материалът е подготвен от източници по Интернет

 


Сходни връзки

БСП-ЛИСТИТЕ -ОТКРИТИ ДРЯЗГИ ЗА МЕСТА, СКРИТИ БИТКИ ЗА ПАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди