изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:01 EEST
Стоичков върна Боримиров, Гонзо, Кривия и Коловати в националния отбор (обзор)    
СпортСофия. Селекционерът на националния отбор Христо Стоичков обяви на пресконференция в БФС имената на 23 футболисти, които вика за световните квалификации с Швеция и Унгария.

Стоичков назова и тримата играчи, които ще бъдат в бойна готовност да заместят заболели или контузени състезатели. В групата попаднаха бившите левскари Георги Иванов-Гонзо, Александър Александров-Кривия и Илиян Стоянов-Коловати, както и сегашния халф на "сините" Даниел Боримиров.

Разширен състав на националния отбор за квалификациите с Швеция и Унгария

Футболисти, играещи в чужди първенства:

Здравко Здравков (Ризеспор, Тур), Здравко Лазаров (Газиантепспор, Тур), Стилиян Петров (Селтик, Шотл), Мартин Петров (Волфсбург, Гер), Владимир Манчев (Леванте, Исп), Ивайло Петков (Кубан, Рус), Димитър Бербатов (Байер, Гер), Радостин Кишишев (Чарлтън, Анг), Александър Александров (Истанбулспор, Тур), Илиян Стоянов (ДЖЕФ Юнайтед, Яп) и Георги Иванов (Самсунспор, Тур).

Футболисти, играещи в българското първенство:

Димитър Иванков (Левски), Емил Гъргоров (ЦСКА), Георги Марков (Левски), Асен Караславов (Славия), Росен Кирилов (Литекс), Чавдар Янков (Славия), Благой Георгиев (Славия), Асен Букарев (Левски), Христо Янев (ЦСКА), Мартин Камбуров (Локомотив Пд), Елин Топузаков (Левски), Даниел Боримиров (Левски).

Първи резерви:

Стоян Колев (Локомотив Пд), Димитър Телкийски (Левски) и Стойко Сакалиев (Нафтекс).

В щаба на националния отбор от днес влиза Атанас Узунов. Досегаиният спортно-технически директор на шампиона Локомотив (Пд) ще бъде на длъжността "организатор". Назначаването на бившия топрефер на този пост е станало със съгласието на президента на БФС Иван Славков, обяви официално Стоичков. "Благодаря на ръководството на Локомотив (Пд) в лицето на Георги Илиев, Николай Цветин и Емил Наков. Те проявиха разбиране и поставиха интересите на България пред всичко останало. Клубната принадлежност остана на втори план и ми разрешиха да започна работа като организатор в националния отбор. Не искам да се спекулира, оставам с най-добри чувства към клуба, в който работех досега. Не искам да се спекулира и с близките ми отношения с Христо Стоичков. В цялата си кариера съм се стремял да бъда на върха, така ще е и сега. Колкото мога, ще помагам на Христо. Цял живот съм се занимавал с футбол. Когато напусках съдийството и президентския пост на Съдийската комисия, обявих, че ще остана във футбола. Завършил съм НСА, специалност “Футбол”. Ще се постарая да съм истински професионалист и в националния отбор така, както съм бил в предишните си длъжности”, заяви Узунов.
Христо Стоичков се закани, че иска в отбора да цари стриктна дисциплина преди възловите двубои с Швеция и Унгария. “Ще бъда строг. Ако някой наруши дисциплината, може още веднага да си събере багажа и да си тръгне от Бояна. Още преди време казах, че националния отбор не е място за отдих. Ще говоря с всеки един от футболистите поотделно, за да ми кажат дали имат нужната увереност, самочувствие и готовност да играят така, както никога досега. Силните футболисти са силни тогава, когато печелят важните мачове. Срещу Малта всеки може да излезе на терена, дори и аз. Няма да се разсърдя на никого, ако ми каже, че няма сили да се изправи срещу Швеция”, заяви Стоичков. Той допълни, че положението с контузията на Димитър Бербатов не е розово. "Той може и да не тренира до мача с Швеция на 26 март, но се надявам Бербатов да стисне зъби и да играе. Към днешна дата Бербатов не е в състояние да играе срещу скандинавците", сподели Стоичков.
Националния селекционер обяви, че е разузнал детайлно шведите. “Имам козове за мача с Швеция. От две седмици по цял ден гледам двубои на този отбор и вече разбрах къде са им слабите страни. Не мога да кажа, че шведите имат някакви отлични страни, просто добри. Знам всичко от “А” до “Я” за този отбор. Българският тим не може да бъде изненадан на стадион “Васил Левски”. Швеция има от какво да се страхува, защото при загуба отборът няма да има шанс дори за второто място. Не случайно те пращат по 5-6 човека да следят изявите на българските футболисти”, заяви Стоичков на пресконференцията днес. Според Ицо нашите футболисти не отстъпват с нищо на скандинавците, но просто не са толкова известни като тях.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Стоичков върна Боримиров, Гонзо, Кривия и Коловати в националния отбор (обзор) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.35 секунди