изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:33 EEST
БЧК ПОЛУЧИ ИМОТ ПО УЛ. "ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ"    
ОбществоОбластният управител на Добрич Иван Иванов е прехвърлил безвъзмездно право на собственост на сдружение"БЧК" върху недвижим имот, който е частна държавна собственост и се намира на ул. "Георги Бенковски /ъгъла с бул. "Добричка епопея"/, с площ 1190 кв. м и построената двуетажна масивна сграда.

Това съобщиха вчера от пресцентъра на областната администрация. Подписите си под договора са положили Иван Иванов от името на държавата и  д-р  Артюн Еринозов, представляващ "БЧК".
Още преди пет години сградата, която е бивша детска градина, е предоставена на Българския Червен кръст за изграждане на Детски център за социална интеграция за деца в социален риск от 6 до 14 години, по съвместен проект на БЧК и Австрийския младежки Червен кръст. От датата на предоставяне до днес през Центъра са преминали 80 деца. Постигнатите резултати с децата са най-добрият показател за значимостта на детския център за град Добрич, е мнението на областния управител. Част от децата са успели да продължат обучението си в елитните гимназии на града. Областният управител се надява, че след като сградата е вече собственост на БЧК, ръководството му и партньорите от Австрийския младежки Червен кръст ще продължат да финансират програми, свързани с Детския център, и ще инвестират средства в сградата и околната среда.
 


Сходни връзки

БЧК ПОЛУЧИ ИМОТ ПО УЛ. "ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.26 секунди