изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:00 EEST
БСП-листите - открити дрязги за места, скрити битки за пари    
ПолитикаСедем са новите водачи в листите на БСП за предстоящите парламентарни избори – в Монтана, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, Ямбол.

Това обяви лидерът на БСП Сергей Станишев след заседание на Висшия съвет на БСП в събота. По този начин БСП стана първата парламентарна партия, която обяви всички водачи на листи, включително и от коалиционните си партньори. Някои от номинациите, обаче, предизвикаха изненада.
На водачески места в листите попаднаха
двама щатни президентски съветници, които досега Георги Първанов всячески се стремеше да лансира като "независими експерти" - Костадин Паскалев и особено - Ивайло Калфин. В хода на пленума за "независим експерт" бе обявен дори сегашният депутат Евгени Кирилов, чиято съпричастност към различни структури на червената номенклатура "преди и след Десети" е всеизвестна.
Според известни политолози, включването на Калфин и Паскалев в листите със сигурност е станало със съгласието на Първанов.
Парадоксално е и включването в последния момент на говорителя на БСП Ангел Найденов - бивш кмет на Димитровград и областен управител на Хасково - в Пернишката листа или на Николай Камов - в цели две листи. Към никой от тези избирателни райони и двамата нямат никакво отношение. Реакцията не закъсня - още в неделя Областният съвет на БСП в Добрич гласува на извънредно  заседание декларация, с която настоява  актьорът Стефан  Данаилов (я не Камов) да оглави кандидат-депутатската листа на левицата в района. Според коментаторите, тъкмо подобни нежелани от никой регион и свръхпротежирани от Центъра "парашутисти" ще създадат доста проблеми на червените предизборни кампании по места.
Най-лютата битка на този етап, обаче,
се води около представителите на бизнеса, очевидно закупили в кеш местата си в изборните листи на Столетницата. Повод за това стана не "христоматийният пример" със "силистренския лидер" Добромир Гущеров от "Орел Холдинг", нито по-малко афиширания (но на избираемо място в София) Евгени Узунов от висшия мениджмънт на структурите на СИК, а идеята на кърджалийските червени водачи да издигнат начело на листата си скандалния кмет на Неделино и парадиращ с богатството си родопчанин Беширов.
Петър Кънев, шеф на водещата печатница "Демакс", е поставен на трето - избираемо място в Ямболската листа. Неговата печатница печели повечето конкурси за държавни документи, както и за винетните стикери.
За да изтласка от листите си този "горещ картоф"
Станишев се принуди да носи от девет дерета вода, да влиза във виртуален сблъсък с доскорошния "стратегически партньор" Доган и в крайна сметка да насочи в Кърджали един от старателно ваяните с помощта на медиите "червен любимец" Стефан Данаилов.
"Кърджалийският регион е един от специфичните избирателни райони и там се очаква остра политическа кампания. Ние нямаме намерение да водим агресивна предизборна кампания", каза по този повод Сергей Станишев. “БСП дава най-добрия и най-обичания в партията човек за Кърджалийски регион и това е знак за избирателите, който би трябвало да ги мотивира да гласуват.” "БСП в момента е най-демократическата политическа сила в България, защото при нас листите и водачите се обсъждат от цялата партия, на различни нива с изключително отговорно отношение. За мен е много важно също, че сме се постарали да отчетем социологическите проучвания и обществените нагласи,” заяви лидерът на БСП.
"В точка осем от проекта на договор за формиране на Коалиция “За България” всеки народен представител, избран с бюлетината на коалицията, се задължава да поеме лична морална отговорност при положение, че напусне парламентарната група по свое желание или при изключването му от групата, да напусне и парламента, за да не подменя вота на избирателите." Това каза заместник-председателят на БСП Румен Петков.
Форматът на Коалиция “За България”, който е бил обсъден в събота, включва БСП, Движение “Партия български социалдемократи”, Движение “Социалдемократи”, Движение за социален хуманизъм, Партия “Рома” и Комунистическа партия. Румен Петков допълни, че е отпаднал Политически клуб “Тракия”, а преговорите със Зелената партия на Каракачанов и левите земеделски формации на Шиваров и Шопов продължават.
А самият Сергей?

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

БСП-листите - открити дрязги за места, скрити битки за пари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди