изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:39 EEST
ПЪРВИЯ СИ МАЙСТОРСКИ КЛАС В НБУ ЩЕ ПРОВЕДЕ ВИКИ АЛМАЗИДУ    
КултураПървия си майсторски клас по поп и джаз пеене в Нов български университет /НБУ/ ще проведе световноизвестната джаз певица Вики Алмазиду.

Той ще е от 16 до 28 март в Камерна зала "България" в столицата. Прослушването на кандидатите ще е на 16 март. Най-добрите участници от майсторския клас ще се представят на гала-концерт на 28 март в аулата на НБУ със специалното участие на Вики Алмазиду.
Гръцката джаз звезда е особено популярна сред добричлии. Тя бе член на журито на няколко издания на международния поп-рок конкурс "Сарандев". Младите изпълнители, които тя подготвя, винаги са се представяли блестящо на конкурса в Добрич. Вики Алмазиду е родена в София, завършила е Държавната музикална академия в София, разказаха от НБУ. От 1987 г. живее и работи в Гърция. Създава първия клас по джаз пеене към "Съвременна консерватория" в Солун. Нейната школа по преподаване я прави популярна в цяла Гърция, като помага на много от студентите й да се реализират на световните сцени. Паралелно с педагогическата си работа Вики Алмазиду участва в редица фестивали  и пее в най-авторитетните джаз клубове в Гърция и България. От 2002 г. тя работи с Милчо Левиев, като заедно участват в десетки концерти у нас и в чужбина. През м.г. излиза съвместният им албум "Quiet Love". Дискът включва 11 авторски песни и композиции на Милчо Левиев. Премиерата му е в дните на "София джаз пик 2004", а след това и в Солун.
Нов български университет стартира инициативата "Майсторски класове" преди 7 години. Основна цел е да се даде възможност на млади български таланти да се учат и да работят съвместно със световноизвестни българи, като по този начин се стимулира тяхната увереност и подготовка да развиват своите музикални възможности на световните сцени. Следващият майсторски клас ще е на Милчо Левиев.

 


Сходни връзки

ПЪРВИЯ СИ МАЙСТОРСКИ КЛАС В НБУ ЩЕ ПРОВЕДЕ ВИКИ АЛМАЗИДУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди