изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:20 EEST
Несъстоялото се обединение    
Политика Главният секретар на БЗНС – Народен съюз Анастасия Мозер не иска среща с Яне Янев и Георги Пинчев, лидери на Коалицията “БЗНС – Обединен”,
които настояваха да продължат преговорите между БЗНС - НС и БЗНС - Обединен.


Стефан Личев от ръководството на партията на Мозер вчера разговаря с двамата. На срещата той е настоявал Пинчев и Янев да престанат да правят непремерени изявления и да не горят мостовете между двете организации.
От страна на госпожа Мозер засега нямаме ясна позиция дали ще се присъедини към споразумението за коалиция “БЗНС – Обединен”, но ние сме длъжни и трябва да отговорим на очакванията на огромната земеделска маса в страната, която за разлика от миналите години, сега е с активност не по-малка от тази, която беше в началото на демократичния преход. Това каза за Агенция “Фокус” Яне Янев, председател на Национално сдружение - БЗНС.



Делегация на БЗНС-НС ще бъде приета от лидерите на "БЗНС - обединен"
Агенция “Фокус”

Делегация на БЗНС - Народен съюз, водена от Стефан Личев, секретар по идеологията на партията, ще бъде приета от 17 часа от лидерите на “БЗНС – обединен” Яне Янев и Георги Пинчев, на ул. “Врабча”1, в Заседателната зала, съобщи репортер на Агенция “Фокус”. Очаква се да се конкретизират параметрите на земеделското взаимодействие с цел присъединяването на БЗНС - Народен съюз към коалиция “БЗНС – обединен”. По този повод лидерът на Национално сдружение - БЗНС Яне Янев заяви пред Агенция "Фокус", че фактът, че делегацията ще се води от Стефан Личев е добър знак, защото Личев е човекът, който винаги е ратувал за земеделското единство и е бил най-последователен в желанието си в България да има един-единствен БЗНС.



Няма ясна позиция дали Анастасия Мозер ще се присъедини към споразумението за “БЗНС–Обединен”, каза Яне Янев
Агенция “Фокус”

От страна на госпожа Мозер засега нямаме ясна позиция дали ще се присъедини към споразумението за коалиция “БЗНС – Обединен”, но ние сме длъжни и трябва да отговорим на очакванията на огромната земеделска маса в страната, която за разлика от миналите години, сега е с активност не по-малка от тази, която беше в началото на демократичния преход. Това каза за Агенция “Фокус” Яне Янев, председател на НС-БЗНС.
Тази сутрин имах повече от 20 обаждания от областни и общински организации на БЗНС-НС и хората също ми задават въпроси подобни на вашите, но тъй като ние сме коректни и последователни в желанието си в България най-българската политическа организация да има своето достойно място в политическия живот, ще изчакаме и днес, каза още Яне Янев. Но няма да позволим по никакъв повод евтини политически декларации да се прехвърля отговорността, а да няма ясна позиция от страна на госпожа Мозер. За мен и Георги Пинчев е необяснимо защо госпожа Мозер в медиите ни упреква, че имаме контакти със СДС, а в същото време тя през миналата седмица заяви желание с писмена молба до СДС за среща и то при ясна и категорична позиция от наша страна, че ние сме отправили приятелска покана към нея да положи подписа си под вече прието решение на УС на БЗНС-НС, което е официално публикувано във вестник “Народно земеделско знаме”, чийто директор е госпожа Мозер, коментира Янев. Той уточни, че във вестника в точка 3 е посочено “УС на БЗНС-НС одобрява споразумението за създаване на коалиция БЗНС-обединен”. “Така че ние продължаваме без излишно напрежение да чакаме госпожа Мозер и се надяваме, че и нейният тон ще бъде по-скоро приятелски”, заключи лидерът на НС-БЗНС.


Мозер не иска среща с Янев и Пинчев
които настояваха да продължат преговорите между БЗНС-НС и БЗНС-Обединен. Стефан Личев от ръководството на партията на Мозер вчера разговаря с двамата. На нея той е настоявал Пинчев и Янев да престанат да правят непремерени изявления и да не горят мостовете между двете организации.
в. Стандарт - стр. 4


Сини оспорват коалицията ОДС
Вера АЛЕКСАНДРОВА

Скандал около предизборното споразумение ОДС се очаква на днешното заседание на Националния съвет на СДС. Форумът трябва да одобри сключения преди седмици съюз между Надежда Михайлова, Александър Праматарски и Любен Дилов-син.
Част от седесарите се готвят да атакуват ръководството си, че е нарушило устава, като е подписало споразуменията преди одобрението на Националния съвет, който би трябвало да определя политиката на СДС. "Атаката ще дойде най-вече от недоволни седесари, които разбират, че ще са извън листите заради сключеното споразумение", смятат колегите им. Според тях обаче коалицията накрая ще получи подкрепа. Чак тогава Михайлова може да се срещне с групата на Мозер, Софиянски и Каракачанов, за да говорят за общи действия.
Междувременно вчера изтече крайният срок, който земеделците на Яне Янев и Георги Пинчев дадоха на Мозер да се включи в тяхното обединение. "Мислехме, че тези хора са израснали политически, но сега се питаме заслужава ли си да ги вкараме в парламента и после да им берем срама", каза един от заместниците на лидерката Димитър Чукарски. Късно снощи обаче Стефан Личев от ръководството на БЗНС-НС все пак се срещна с Янев и Пинчев.
в. Сега - стр. 3


Леви, леви!
Александър СИМОВ

Трите леви земеделски организации - Българският земеделски съюз “Александър Стамболийски 1899”, “БЗНС Александър Стамболийски” и БЗНС “Пладне” - вече са окончателно обединени. Това съобщи специално за ДУМА председателят на БЗС “Ал. Стамболийски 1899” Драгомир Шопов вчера. Той предостави на редакцията и текстовете на подписаните политически споразумения.
Левите организации се обединяват под името Земеделско обединение “Александър Стамболийски”. Сред основните им цели е участието в изборите за 40-то Народно събрание и включването в Коалиция за България. “Сигурен съм, че левицата има реална възможност да спечели тези избори”, убеден е Драгомир Шопов.
в. Дума - стр. 1


Левите земеделци първи се обединиха
Александър СИМОВ

Трите леви земеделски организации Българския земеделски съюз "Александър Стамболийски 1899", "БЗНС Александър Стамболийски" и БЗНС "Пладне" вече са окончателно обединени. Това съобщи специално за ДУМА председателят на БЗС "Ал. Стамболийски 1899" Драгомир Шопов вчера. Той предостави на редакцията и текстовете на подписаните политически споразумения. "Последователни сме в убеждението за обединяването на левите земеделци, още на конгреса си през миналата година в Русе взехме подобно решение", коментира Шопов. Според него тази стъпка се налага, за да не се стига до ситуации в които хора дошли от далече да манипулират българското общество. "Земеделците, които стъпват здраво на земята обаче не могат лесно да бъдат излъгани", допълни Шопов.
в. Дума - стр. 2


И Мозер дели гласовете от чужбина
В чужбина да се гласува само в консулствата и посолствата ни. Това ще поиска от президента Първанов днес лидерът на БЗНС-НС Анастасия Мозер. Тя ще настоява тези гласове да се разпределят равномерно в цялата страна. Междувременно Мозер отказа да се обединява с Яне Янев и Георги Пинчев.
в. 24 часа - стр. 4

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

Несъстоялото се обединение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди