изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:03 EET
КНСБ се оттегля от Националния съвет за тристранно сътрудничество    
Новини

КНСБ се оттегля от Националния съвет за тристранно сътрудничество. Причината – диалогът между правителството, сидикатите и работодателите е формален и изпразнен от съдържание. Миналата седмица същото направи и КТ ”Подкрепа”.



КНСБ напуска Тристранния съвет, но експертите на синдиката ще продължат работата си във всички останали групи на двустранно и тристранно ниво.

КНСБ недоволства, че без ясни правила, правителството призна за представителен синдикат и Обединение ”Промяна”. Крайно време е да се изясни кой кой е в социалния диалог, възмущават от профсъюза и настояват за ново преброяване на синдикалните и работодателските организации.

Популярното в европейските страни гъвкаво работно време силно се подценява у нас и почти не се прилага. Гъвкавостта на работодателите се проявява при уволнения, а и българското законодателство им дава 23 основания да го сторят. Пак то им позволява да натоварят работещите с 46 работни дни извънреден труд на година, гъвкавостта се проявява и при неплащането на вече заработени трудови възнаграждения, сигнализират от КНСБ. http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

КНСБ се оттегля от Националния съвет за тристранно сътрудничество | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди