изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:01 EEST
ДЕЦА БЯХА ОТЛИЧЕНИ В КОНКУРС ОТ КАМПАНИЯТА "СКОРОСТ И БЕЗОПАСНОСТ"    
ОбществоДаяна от Добрич и Пламен от Балчик получиха велосипеди, като най-добре представили се участници


В сектор "КАТ-Пътна полиция" при РДВР в Добрич вчера бяха връчени наградите от конкурса за детска рисунка под наслов "Не на агресията по пътищата. Взаимното уважение е безопасност", който е част от националната кампания "Скорост и безопасност". В надпреварата са взели участие 666 деца от детски градини и училища в Добричка област. Това е третото издание на конкурса, който се организира от направление "Пътна полиция" при ДНСП със съдействието на фирма "Милицер и Мюнх", НРМ "Парадигма" и издателствата "Хеликон" и "Слънце". Всички участници са получили грамоти, подписани от министъра на вътрешните работи Георги Петканов. За най-добрите имаше и предметни награди, които им бяха връчени вчера. Присъстваха зам.-областният управител Севинч Касабова, Нейчо Нейчев от отдел "Образование", началникът на Регионалното звено "Полиция" майор Димитър Димитров, началникът на КАТ - подп. Йордан Йорданов, и др. Бяха връчени индивидуални и колективни отличия. Най-голямата награда бяха велосипеди, такива получиха Даяна Яворова от училище "Христо Ботев" в Добрич и Пламен Трифонов от училище "Христо Ботев" в Балчик. Другите деца бяха отличени с ролери, уокмени, книги. Колективни награди получиха училище "Христо Смирненски" в Генерал Тошево, СОУ "Христо Ботев" в Балчик, Хуманитарната гимназия "Св.св. Кирил и Методий" и детски градини 17 и "Звездица" в Добрич.
Целта на този конкурс бе децата да се научат да се пазят на пътя, а не да се страхуват, подчерта кап. Румен Стоянов от КАТ.
През април сдружение "Пешеходко" ще организира, съвместно с отдел "Образование" и КАТ, седмица на безопасността на движение - от 11 до 15 април. Предвидени са изложби на детски рисунки и състезателни игри в детските градини.
 


Сходни връзки

ДЕЦА БЯХА ОТЛИЧЕНИ В КОНКУРС ОТ КАМПАНИЯТА "СКОРОСТ И БЕЗОПАСНОСТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди