изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:05 EEST
С ИЗЛОЖБА ЩЕ ЗАПОЧНЕ СЕДМИЦАТА НА ФРАНКОФОНИЯТА    
КултураС изложба под наслов "С духа на Франция в сърцето" утре ще се открие седмицата на франкофонията в Добрич. Експозицията е посветена на  100-годишнината от рождението на Жан-Пол Сартр, Пол Елюар, 120-годишнината от рождението на Франсоа Мориак и Андре Мороа, 90-годишнината от рождението на Едит Пиаф и 100-годишнината от смъртта на Жул Верн. Официалното откриване е от 15.30 ч. във фоайето на библиотека "Дора Габе".

Също утре, половин час по-късно, в библиотеката ще се състои състезание на тема "Обичам Франция, нейната история, нейното културно многообразия, нейния език". В надпреварата ще участват ученици от 10 и 11 клас на езикова гимназия "Гео Милев". Предстои организирането и на ученически конкурс по писане. В рамките на седмицата на франкофонията в библиотеката ще бъдат представени мултимедиите "Париж" и "Лувър", ще се организират и виртуални разходки "Франция в Интернет". Предвидено е още прожектирането на френски документални и игрални филми. За 18 март е насрочен карнавал на франкофонската общност в Добрич. Другата седмица пък ще се проведе конкурс под наслов "Едно фантастично пътуване, едно необикновено пътуване". Ще се състоят още кулинарни прояви, свързани с френската кухня, с участието на ученици от 8 и 9 клас от ЕГ "Гео Милев" и Професионалната гимназия по туризъм "П.К.Яворов". Възпитаници на Финансово-стопанската гимназия "Васил Левски" ще представят свой спектакъл на 23 март от 18 ч. в младежкия дом. Ученици от същото училище ще посетят филиала на SG-Експресбанк в Добрич, както и Международен колеж-Албена. Отново в рамките на седмицата на франкофонията ще бъде експонирана изложба на афиши, озаглавена "В света на франкофонските страни". Те ще са изработени от ученици от ФСГ "Васил Левски".
 


Сходни връзки

С ИЗЛОЖБА ЩЕ ЗАПОЧНЕ СЕДМИЦАТА НА ФРАНКОФОНИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди