изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:48 EEST
Локо (Пд) се класира на полуфинал за Купата на България след "сребърен гол" (обзор)    
СпортПловдив. Шампионът Локо (Пд) стана първият полуфиналист в турнира за Купата на България. "Черно-белите" победиха с 2:1 градския си съперник Ботев след продължения.

 "Сребърния гол" вкара македонецът Бобан Янчевски в 92-та минута на мача. Двубоят на стадион "Христо Ботев" завърши 1:1 в редовното време. Николай Домакинов откри за "жълто-черните" в 11-та минута. Тогава след центриране на Георги Андонов Домакинов бе най-съобразителен в наказателното поле и прати топката в мрежата. Мартин Камбуров отбеляза скандален гол в 45-та, когато играчите и феновете на Ботев искаха засада от асистента Красимир Николов. След опит за изкуствена засада Владимир Иванов излезе пред вратата на Лилчо Арсов и подаде на Мартин Камбуров, който вкара за 1:1. Мачът бе прекратен за 10 минути, защото от трибуните полетяха множество предмети. Ботев игра с 10 души от 28-та минута, когато Даниел Божков получи червен картон за удар без топка срещу Иво Михайлов.
Старши-треньорът на Локо (Пд) Едуард Ераносян призна, че качественият футбол е бил малко. "Желанието и мотивацията на играчите бе повече от качеството. Иначе се получи празник, дано да има повече такива в цяла България. Най-хубавото е, че Локомотив продължава на полуфинал за Купата на България. Искахме да спечели в редовното време, но видяхте, че не стана", заяви Ераносян. Той допълни, че неговият отбор няма вина за скандала в края на първото полувреме, когато бе зачетен скандален гол на Мартин Камбуров. "Батални сцени от страна на Локомотив не съм видял да има. Стремил съм се винаги към феърплей. Нашият отбор от две години няма картон за обаждане към съдията. Не мога да твърдя на 100 процента дали е имало засада или не, но на почивката видях положението по телевизията и говорих с хората от БНТ. Те бяха категорични, че засада няма", заяви треньорът на Локо (Пд).
Старши-треньорът на Ботев (Пд) Ясен Петров почти не можеше да говори след мача. "Не ми остана глас от тази среща. В нея имаше всичко, което е част от футбола. Горд съм с моите момчета, които се раздадоха изцяло. Съжалявам, че не успяхме да победим. Доволен съм от представянето на отбора, но сега ни очаква още по-тежката задача да влезем в "А" група. Предстоят ни много по-тежки битки от днешната", заяви бившият халф на Левски и Локо (Сф). Той призна, че не приема поведението на феновете на Ботев при скандалния гол на Мартин Камбуров в 45-ата минута на мача. "Щом сме тръгнали към Европа, трябва да се държим по европейски. Разбирам много добре нашите фенове, които искаха на всяка цена да победим Локомотив. И съжалявам много, че не успяхме да им доставим тази радост. Но пак ще повторя, че ни предстоят още по-тежки битки по пътя към "А" група", допълни Ясен Петров.
Президентът на Ботев Димитър Христолов обяви, че ще подаде жалба срещу реферите в мача. Според него съдийството е било "поръчково". В същото време вратарят на Ботев Лилчо Арсов нападна рефера Момчил Врайков. "Той е като син на Атанас Узунов, много пъти съм ги виждал заедно. Съдиите са такива смешници, че повече няма накъде", заяви Арсов.

http://www.focus-sport.net
 


Сходни връзки

Локо (Пд) се класира на полуфинал за Купата на България след "сребърен гол" (обзор) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди