изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:19 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 16 март

Пазарджик. Служители на РПУ-Пазарджик разбиха група от непълнолетни младежи, извършили множество кражби на територията на областния град.Вчера при извършена полицейска акция  бяха заловени шест момчета, чиято възраст варира от 14 до 17 години.”Секстетът” е извършвал противозаконно отнемане на автомобили- главно от марката “ВАЗ”и кражби на части и вещи от МПС. П.Ю/15/., Н.Г/15/., Х.К./14/, А.П./16/ и  И.Г/16/. са от с.Попинци, а Г.Л./17/ от с.Динката.Младежите са ученици в пазарджишки училища и са живеели в квартири в областния град.Разследването по случая прадължава.

Кърджали. 10 полицаи от РПУ-Кърджали и 20 жандармеристи от местната част заловиха вчера  мъжа, които шеташе от два дни във вилната зона край спирка “Железна врата” край града. Той бе задържан след претърсване на района, предприето вчера сутринта след постъпила жалба на 69-годишна жена. Тя се оплакала, че е била вързана от непознат, настанил се във вилата й. Възрастната собственичка попаднала на неканения гост, след като на 14 март решила да навести имота си в крайградската част. Освен че била вързана, от жената й са отнети 2 лева, които тя носела за билет за връщане. При претърсването по следите на непознатия бе пуснато  следово полицейско куче. По описание бе изготвен и фоторобот. Издирваният е задържан в близост до вилата, където се бил настанил да живее. При разследването полицаите установили, че тайнственият непознат е отсядал и  в друг имот. При извършените справки е установено, че задържаният е Х.Т. /28 г./ от Горна Оряховица. По случая е образувано бързо полицейско производство за грабеж.

Благоевград. Три полицейски дознания образуваха служители на РПУ – Петрич след проверки в търговската мрежа на южния град вчера. В магазин за спортни стоки на ул. “Тома Митов“ 4 е установено, че за продажба са изложени маратонки, носещи защитените марки “ Адидас”, ”Пума” и “ Найк”  без необходимото разрешение от собствениците на марките. От обекта са иззети с протокол 84 чифта маратонки. От щанд в ГУМ–Петрич служителите, извършващи проверката, са иззели 204 чифта маратонки от реномираните марки, които се продавали без необходимите разрешения. От друг търговски обект на ул. “ Тома Митов “ 24 са иззети с протокол още 66 чифта маратонки и 5 комплекта анцузи. По случаите се водят полицейски дознания.

Пловдив. Шест младежи са задържани за 24 часа в ареста на Шесто  РПУ  за противообществени прояви при провеждане на футболната среща вчера между отборите на “Ботев” и “Локомотив”.  На 15 лица са съставени актове и предупредителни протоколи. В  Пето РПУ преди началото на футболната среща са били задържани 6 младежи за нарушение на обществения ред. Съставени са им  предупредителни протоколи по чл. 63 от Закона за МВР. Четирима от тях са  непълнолетни и са  предадени на родителите им. По време на самия мач в VІ РПУ са били отведени девет лица, на които са съставени актове по Закона за охрана на обществения при спортни мероприятия за различни провинения. Седем от тези актове днес ще бъдат внесени в районния съд за отношение.През първото полувреме фенове  от агитката на “Ботев” започнали да чупят седалки и да хвърля парчета от тях по терена, което е довело да прекъсване на мача за 8 минути. След приключване на  футболната среща  привържениците и на двата отбора са били изведени организирано от стадиона и не са били допуснати  нарушения на обществения ред.

Четири “врачки” са в ареста на РПУ-Хисаря след “разваляне” на  черна магия. В районното управление е получена жалба от 74-годишен жител на село Красново, че на 11 март около обяд в дома му влезли няколко жени и му врачували. Като си тръгнали, пенсионерът установил, че му липсват  спестени 767 лева. Служителите от районното управление са задържали като заподозрени в кражбата М.Х./33 г./ от Белозем, П.З./50 г./ от Костиево, С.Н./ 47 г./ и Г.Х./32 г./, двете от Чешнигирово. В ареста е и 50-годишният Г.Н./ от Чешнигирово, който съпровождал четирите жени.

София. Тежка катастрофа стана снощи към 19,40 часа на спирка “Ручей” на бул. “България”. “БМВ”, управлявано от 30-годишен столичанин, с висока скорост излиза от пътното платно и помита стоящата на тротоара 32-годишна жена, след което се преобръща. На място са загинали шофьора на колата и пешеходката, тежко ранен е 41-годишен мъж, пътувал в автомобила.
Криминалисти от СДВР заловиха 35-годишния З.Г., който неведнъж се гаврил със 17-годишната си дъщеря. Наложена му е постоянна  мярка за неотклонение “задържане под стража”, образувано е следствено дело. На пострадалата и непълнолетната й сестра е осигурена полицейска защита, те са настанени в специализирано заведение. Сексуален маниак бе задържан след бързи действия на оперативния дежурен център- СДВР и служители от Трето РПУ. 42-годишният Л.И. нападнал и опитал да изнасили 80-годишна жена на спортна площадка в “Зона-Б 5”. Той е задържан за 24 часа, работата по случая продължава.
В дежурната на Пето РПУ е получено съобщение от заместник- директорката на музикалното училище “Л. Пипков” за телефонна заплаха. Анонимен глас съобщил за поставено взривно устройство в сградата. Полицаите вземи всички необходими мерки за обезопасяването на сградата, като учебните часове не били прекъсвани. След проведеното разследване, съвместно с РЗБОП и инспектори от Детска педагогическа стая е установено, че заплахата е отправена от малолетния М.Б. /12 г./, който е разпитан и предаден на родителите му. Материалите по случая са предадени в прокуратурата.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди