изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:45 EEST
УНСС запазва квота за ученици от 9 гимназии    
ОбразованиеИзпитите по чужд език за влизане в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) ще са по-кратки, стана ясно след общото събрание в сряда.

Изпитът по английски език ще е три астрономически часа, а за останалите езици - четири. Другата новост е, че ще има квота за учениците от девет водещи икономически училища в страната. Те ще влизат по успех от дипломата.

Досега продължителността на езиковите изпити беше пет часа. Тази година изпитът по английски ще включва превод, преразказ и диктовка, а кандидатите с останалите чужди езици ще попълват и тест. Дългогодишната ни практика е показала, че младежите нямат нужда от повече време, обясниха от университета.

Университетът обмисля да открие и осем нови магистърски специалности, но това все още е в проектна фаза. Засега се знае, че младежите ще могат кандидатстват за новите магистратури по корпоративна сигурност, управление на проекти и корпоративни финанси. Също така университетът ще пусне и няколко интерактивни магистърски програми, които подлежат на доуточнение.

Предстои УНСС да реорганизира филиалите си и да ги направи центрове за дистанционно обучение. Такива ще има в София, Враца и Хасково. Наскоро ректорът на университета проф. Борислав Борисов съобщи, че през новата академична година няма да се приемат задочници. Освободените места ще се разпределят пропорционално между местата за редовно обучение. Близо 22.7 хил. студенти се обучават в момента в УНСС. Повече от 17 хил. от тях са в редовна форма на обучение и над 4 хил. - в задочна. http://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

УНСС запазва квота за ученици от 9 гимназии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди