изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:32 EET
Принцеса Даяна се е качила в злополучния автомобил в последния момент    
По света“Те се опитаха да потеглят много бързо, за да избегнат тълпите почитатели и папараците, които с огромен интерес ги следяха от пристигането им в Риц предната вечер”., се казва в един от разсекретените документи.


Принцеса Даяна първоначално е трябвало да се качи в друг автомобил, а не в Мерцедеса, в който намери смъртта си на 31 август 1997 в Париж, според документи, излезли на бял свят в Лондон.

В документите, единият от които е адресиран до премиера Тони Блеър, се казва, че автомобилът, с който Даяна е трябвало да напусне хотел Риц с приятели си Доди Ал Файед, не е могъл да запали.

Ето защо тя в крайна сметка се е качила в Мерцедеса, управляван от Хенри Пол, за когото по-късно стана ясно, че е бил пиян и не е трябвало да шофира. Принцеса Даяна, 36-годишна, Доди Ал Файед, на 42 години, и шофьорът Хенри Пол намериха смъртта си в тунела на Понт Д'Алма, при сблъсък в един от бетонните стълбове на тунела.

В единия от двата документа, който не е подписан, се казва: “Те се опитаха да потеглят много бързо, за да избегнат тълпите почитатели и папараците, които с огромен интерес ги следяха от пристигането им в Риц предната вечер”.

В другия документ, подписан с името “Джей” и адресиран до британския министър на външните работи по онова време, Робин Кук, се описва как “след като предвиденият за потегляне автомобил не е можа да запали, двамата се качиха в съседната кола, управлявана от един от шофьорите на Риц.” Най-вероятно “Джей” отговаря на сър Майкъл Джей, посланик на Обединеното кралство във Франция по време на инцидента.

Тези два официални документа бяха оповестени публично след влизането на закон за свобода на информацията, приет през 2000 година, но влязъл в сила едва през 2004 в Англия.

http://www.tialoto.bg
 


Сходни връзки

Принцеса Даяна се е качила в злополучния автомобил в последния момент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди