изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:58 EET
КРЕДИТИ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ТОРОВЕ ЗА 2,5 МЛН.ЛВ. ОТПУСКАТ В ОБЛАСТТА    
ЗемеделиеОт утре земеделските производители могат да подават заявления за предоставяне на целеви кредити за закупуване на минерални торове за подпомагане на производството на царевица на зърно и слънчоглед, реколта 2005, съобщи за НДТ директорът на областната дирекция на държавен фонд "Земеделие" Динчер Хаджиев.

 За производителите от Добричка област предвидената сума е на обща стойност 2,5 млн.лв. По тази линия желаещите могат да получат кредит за максимум 6 000 декара площи. За закупуването на амониева селитра, троен суперфосфат, амофос, карбамид и комбиниран тон фондът отпуска по 4 лева на декар.
Заявленията ще се подават в присъствието на директора на областната дирекция "Земеделие и гори" или упълномощен негов представител, каза още Д. Хаджиев. Приемането на документи за кандидатстване за кредита ще става по реда, по който са подадени заявленията. Срокът за усвояване на средствата е 20 май 2005 г. Земеделските производители се задължават да възстановят целевия кредит заедно с дължимата годишна лихва в размер на 3 процента до 9 декември 2005 година.

 


Сходни връзки

КРЕДИТИ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ТОРОВЕ ЗА 2,5 МЛН.ЛВ. ОТПУСКАТ В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди