изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:12 EEST
ЧЕТИРИ ТЕРВЕЛСКИ УЧИЛИЩА СЕ ВКЛЮЧВАТ В "ПРОЛЕТ В ЕВРОПА 2005"    
ОбразованиеЧетири училища на територията на община Тервел ще се включват в националната инициатива "Пролет в Европа 2005", съобщи за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева. Проявите ще са днес.

 Няколко са мероприятията, които ще се проведат в СОУ "Йордан Йовков" в Тервел. Предвидена е публична защита на доклади с докладчици ученици от 12 а и 12 б клас на теми, свързани с Европейския съюз и присъединяването на България. Ще бъде открита изложба "Пролет в Европа" с материали за ЕС, в нея ще се представят ученици от 9 до 12 клас. В часовете на класа деца от 7 клас ще бъдат запознати с европейските ценности от ученици от 8 и 9 клас по метода "Връстници обучават връстници". Възпитаници от 10 клас на СОУ "Й.Йовков" пък ще защитават проекти на тема "България, Европа и Тервелска община" в общинския детски комплекс "Малкият принц".
В националната инициатива ще участват и деца от три училища в села в община Тервел. В ОУ "Васил Левски" в с. Поп Груево е предвидена драматизация на приказки, изпълнение на песни на френски, български и турски език, спортни игри. В двора на училището ще бъдат засадени дръвчета, ще се проведе и дебат на тема "Какво знаем за страните от ЕС" с участие на ученици от 1 до 8 клас. На проявите са поканени да присъстват кметът на селото, родители, бивши учители. Разнообразни са мероприятията в ОУ "Васил Друмев" в с. Орляк, където децата са 100 процента от ромски произход. От 14 март те са започнали да изработват пано на тема "Пролет в Европа", което днес ще бъде изложено във фоайето на училището. Предвидени са още викторина и рецитал, свързани с Европа. Ще бъде подредена изложба от рисунки на тема "Ние живеем в Европа", на която ще бъдат представени творби на деца от 1 до 4 клас. Учениците са направили и стенвестник. Интерес ще предизвика малка изложба на сувенири от европейските страни. В часовете по география ще бъдат изнесени уроци на тема "Европейците на Балканския полуостров". Учениците от ОУ "Александър Стамболийски" в с. Божан пък ще участват в общ семинар, в училището ще бъде организиран и постоянен кът, посветен на ЕС.

 


Сходни връзки

ЧЕТИРИ ТЕРВЕЛСКИ УЧИЛИЩА СЕ ВКЛЮЧВАТ В "ПРОЛЕТ В ЕВРОПА 2005" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди