изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:20 EEST
Четири китайски тигърчета ще живеят в Южна Африка    
КитайЧетири тигърчета от рядката порода китайски тигри бяха преместени от китайски зоопарк в Южна Африка, за да се адаптират към естествената си среда. Проектът е дело на благотворителната фондация "Спасете китайските тигри".

Едногодишните Хоуп и Кати и шестмесечните Тайгър Уудс и Мадона са родени в китайски зоопарк. Сега те се намират в природен резерват в Южна Африка, за да се приспособят към естествената си среда и да възстановят инстинктите си да ловуват.

За да се държат животните под наблюдение, на вратовете им са поставени каишки с устройства за проследяване. Тигърчетата са били отбити от майките си още на тримесечна възраст.

Програмата предвижда след пристигането им в Южна Африка те постепенно да се приспособяват към живота сред дивата природа, като първо живеят в ограден лагер, напомнящ на клетката им в зоопарка, след което заживяват в открит резерват. Авторите на програмата се надяват, че потомците на четирите тигърчета един ден ще бъдат върнати в Китай, където на свобода ще могат да се размножават и да поддържат вида си.

Китайските тигри са сред най-древните и застрашени животински видове на планетата. Смята се, че в момента в света има по-малко от сто екземпляра, като почти две трети от тях живеят в зоопаркове или природни резервати.
http://www.btv.bg/
 


Сходни връзки

Четири китайски тигърчета ще живеят в Южна Африка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди