изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:56 EEST
'Хералд трибюн' за рекламата: Да смесваш секса и власт в България    
НовиниМариус Демнер не е финансист или експерт в телекомуникациите, а рекламист, може би най-добрият в Австрия, разказва изданието в материал, поместен в началото на тази седмица

"МобилТел" харчи между 5 и 10 млн. евро за реклама, казва Мариус Демнер пред излизащия на английски език в Париж вестник "Интернешънъл хералд трибюн".

Той не е финансист или експерт в телекомуникациите, а рекламист, може би най-добрият в Австрия, разказва изданието в материал, поместен в началото на тази седмица и озаглавен "Рекламата в България: Да смесиш секса и властта".

"Демнер смята за донякъде своя заслуга факта, че когато миналата есен от "Телеком Аустрия" са се съгласили да купят най-големия мобилен оператор в България за 1,6 млрд. евро, над два пъти в сравнение с предишна продажба преди три години. Той може да се чувства като голяма риба в малко езеро, но агенцията "Demner Merlicek & Bergmann" (DM&B), където е съдружник, продължава да открива нови и нови далечни локвички, в които да се плацика", пише авторът Ерик Пфанер и продължава:

"България е точно такава. Не пречи, разбира се, че виенски инвеститори като "Аустрия телеком", както и бившите собственици на "МобилТел" са все по-влиятелни играчи в региона.

Когато агенцията започва работа за "МобилТел" през 2002 г., компанията има практически монопол на българския пазар, с около 1 млн. абонати, но за първи път й предстои да има нова конкуренция.

По това време стремежът на собствениците е да запазят своите позиции на стремително разрастващия се пазар.

За по-малко от две години броят на абонатите на "МобилТел" се утрои до около 3 млн., а двата конкурента на фирмата си запазват около 30% от пазара.

Но при цялостно проникване на пазара малко над 50%, много по-ниско в сравнение със Западна Европа, място за растеж все още има.

Вероятно не е изненада, че "Demner Merlicek & Bergmann" наскоро постигнаха удължаване на договора с "МобилТел", работейки с местен партньор, наречен "Pars".

Демнер казва, че все още не е сигурен как ще се развие стратегията на рекламната агенция при новите собственици, но ако се съди от досегашната им работа за "МобилТел" - или "М-Тел" (MTel.bg), както се нарича компанията - роля в нея ще играят две теми: сексът и властта на отделния индивид в една бивша комунистическа страна."

По-нататък в статията се описват някои конкретни тв реклами на "М-Тел" със слогана "Това е твоят глас", а в заключение Демнер казва: "Ще ми се да бяхме обвързали хонорара с успеха на кампанията."

http://news.netinfo.bg


 


Сходни връзки

'Хералд трибюн' за рекламата: Да смесваш секса и власт в България | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
'Хералд трибюн' за рекламата: Да смесваш секса и власт в България
Автор: Anonymous да 2005-03-19 @ 13:50 EET
АБЕ БИВША АМА ,АКО ВЕЧЕ Е НА ПЪТ ДА СТАНЕ
-НАСТОЯЩА. СТУДЕНА ВОДА,АЗ ЧЕРПЯ.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди