изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:34 EEST
СЕДЕМ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ СА ПОДАЛИ ПРОЕКТИ В ДБТ-ТЕРВЕЛ    
ОбществоСедем земеделски производители са подали проекти в дирекция "Бюро по труда" в Тервел и желаят да наемат безработни по националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост", съобщи за НДТ директорът Атанас Йорданов.

Ако проектите бъдат одобрени, на работа ще бъдат назначени 37 души. Проектите предвиждат разкриването на работни места в овощарството, животновъдството, полевъдството и др. Най-големият от тях предвижда наемане на работа на 10 лица. Шестима от кандидатите са еднолични търговци, регистрирани по Закона за подпомагане на земеделските производители, а един е частен земеделски производител. Лицата ще бъдат назначени за шест месеца на 6-часов работен ден.
Предстои проектите да получат техническа оценка в дирекция "Регионална служба по заетостта" във Варна, след което трябва да бъдат утвърдени от Комисията по заетост към Областния съвет по регионално развитие. Окончателната оценка ще е от Агенцията по заетостта към Министерството на труда и социалната политика. А. Йорданов очаква това да стане до края на месеца.

 


Сходни връзки

СЕДЕМ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ СА ПОДАЛИ ПРОЕКТИ В ДБТ-ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди