изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:00 EEST
Европа ще признае дипломите ни до края на десетилетието    
Европейски съюзКомисарят, който отговаря за образованието в Евросъюза, се срещна с някои от бъдещите български студенти.

До края на това десетилетие българските дипломи за висше образование ще бъдат признавани във всяка страна от Европейския съюз.

Комисарят, който отговаря за образованието в Евросъюза, се срещна с някои от бъдещите български студенти.

Учениците от столичното 133 училище разговаряха с европейският комисар Ян Фигел. Комисарят по образованието, професионалното обучение, културата и езиковото многообразие отговаря на въпроси, свързани с промените след приемането ни в Евросъюза.

Когато завършат гимназия, много от тези ученици ще кандидатсват в чужбина. Десислава е една от тях.

"Своето бъдеще виждам тук, в България. Надявам се, че ще мога да остана, но както повечето съученици, аз предполагам, че ще кандидатствам в чужбина. Ще уча там, но след това се надявам да се върна", каза момичето.

Комисарят обясни, че от няколко години тече процесът на Европейско сътрудничество по отношение на висшето образование. Целта е в рамките на това десетилетие да бъде създадена единна европейска система.

"Това означава да създадем условия за взаимно признаване на дипломите с цел прехвърляне от един университет в друг или с цел следваща степен на образование. В този смисъл хората, които се движат в европейскатa зона на обучение, ще имат много нови и по-добри възможности за висше образование и комбиниране на университети", обясни Ян Фигел.

Той посочи, че България като бъдеща страна-членка на Европейския съюз ще трябва да покрие определен минимум на образователната система.
http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

Европа ще признае дипломите ни до края на десетилетието | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди