изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:14 EEST
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РАЗРЕШИ ДЪЛГОГОДИШНИ СЪДЕБНИ СПОРОВЕ ЗА ИМОТИ В БАЛЧИК    
НовиниС извънредното заседание от 18 март т.г. на ОбС в Балчик окончателно се прекратяват дългогодишните съдебни спорове за имоти в Белия град, водени между общината и областната управа в Добрич. Става въпрос общо за 13 крайморски имота.

Областният управител Иван Иванов връчи на кмета на Балчик Красимир Михайлов заповедите за отписване на недвижимите имоти от актовите книги на областта. Общинска собственост остават 5 от общо 10 оспорвани вилни парцела в зоните "Фиш-Фиш" и "Изгрев". Спират споровете и за комплекс "Тих кът - стар", който също става собственост на общината. Държавен остава имот по улица "Приморска". Първоначално бе предвидено масивната каменна постройка "Принца" до Двореца да бъде актувана като общинска собственост, но тъй като сградата е вписана като публична държавна собственост и влиза в крайбрежна ивица, за този имот ще трябва да се разпореди Министерският съвет. Тази процедура вече е задвижена, увери областният  управител Иван Иванов. Той поясни, че продължава спорът за 128 дка земя в Санаториално-курортния комплекс "Тузлата", който се води с Министерството на здравеопазването. Все още се очаква решение на Добричкия окръжен съд. Желанието на община Балчик е, след приключване на делата, "Тузлата" да се превърне в модерен балнеоложки курорт. Желание да инвестират до момента са заявили фирми от Австрия, Русия, Швейцария.

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РАЗРЕШИ ДЪЛГОГОДИШНИ СЪДЕБНИ СПОРОВЕ ЗА ИМОТИ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди