изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:59 EEST
Заявки от цял свят за книгата “Стоичков, това съм аз”    
Спорт София. От всички краища на света са пристигнали заявки за книгата “Стоичков, това съм аз”. Това съобщи за Агенция Фокус един от създателите на идеята и авторите на изданието – шефът на спортния отдел на вестник “Труд” Владимир Памуков.

Луксозният фотоалбум представлява биография в снимки на най-успелия български футболист. Седем копия от книгата вече са изпратени в САЩ за български емигранти, живеещи там. Изданието официално се пуска в продажба от понеделник, но вече предварително са продадени 800 бройки. Тиражът е 15 000, което е впечатляващо за българските стандарти.
“Идеята за книгата се роди в разговор с Бончук Андонов”, разказа Памуков. “Това стана след излизането на поредната автобиография, мисля, че беше на Дейвид Бекъм. Говорихме си какво е маркетинга във футбола. Решихме да опитаме да го направим в България и да видим дали тук може да се получи. Споделихме идеята с Христо Стоичков и той се съгласи. Селекционерът на националния отбор е човек, който живее за бъдещето, не с миналото. Отне ни два месеца да подготвим книгата. Когато се обърнахме към рекламодателите, те приеха идеята веднага, без никакви уговорки. Не искахме в книгата да се натрапва някаква реклама и те се съгласиха с това. Стоичков държеше цената на изданието да е 25 лв., за да може да достигне до повече хора. Според експерти в книгоиздателска къща “Труд” реалната цена е 70-75 лв.”, сподели за Фокус той.
Лъчезар Танев държи рекламните права на Христо Стоичков за България и неговата агенция е издател на книгата. Фотоалбумът е събран със съдействието на различни медии по света. Агенция “Ройтерс” е предоставила снимки срещу 50 копия от книгата с подписа на Стоичков, които да подарява. Японската “Спортс Дайджест” пък ще получи 10 копия за предоставените материали. На френския “Екип” са платени авторски права, а от Испания са взети фотоси срещу копия.
От днес книгата “Стоичков, това съм аз” има своя електронен сайт, който е www.stoichkov.net. Изданието може да бъде закупено по интернет на адрес www.trud.cc. http://www.focus-sport.net
 


Сходни връзки

Заявки от цял свят за книгата “Стоичков, това съм аз” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.55 секунди