изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:49 EEST
Бюлетин на РДВР - Добрич - 21 март    
Ред и сигурностБюлетин на РДВР - Добрич - 21 март

През изминалите две денонощия на  територията на РДВР Добрич  са регистрирани  5 криминални престъпления и произшествия.

         1. На 19.03.2005 г. в Първо РПУ Добрич е получено съобщение за това, че през нощта на 18/19.03.05 г. в гр. Добрич неизвестно лице ПЗО лек автомобил ВАЗ 2101 с рег.№ Тх 05-49 ВХ, червен на цвят.

         Автомобила е бил паркиран в жк “Дружба” в гр.Добрич.

         Издирва се от служители на Първо РПУ, образувано е полицейско дознание.

         РДВР се обръща към гражданите, които могат да подадат информация за издирвания автомобил да се обадят в най-близкото РПУ или на дежурния офицер в РДВР Добрич.

          2. На 19.03.2005 г. в РПУ Тервел е получено съобщение от с.Орляк общ.Тервел за това, че неизвестни лица са влезли в стопанска постройка в същото село и са извършили кражба на 9 овце и агнета.

         По случая работят служители на РПУ Тервел, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителите на престъпното деяние, образувано е полицейско дознание.

 

         На територията на РДВР са   регистрирани 5   ПТП .

- на 19.03.2005 г. около 00.15 ч. по ул.”Поп Богомил” в гр.Добрич възниква пътно произшествие, при което л.а. “Пежо” управляван от 24 г. водач от гр.Добрич напуска платното за движение и се удря в крайпътно дърво. В резултат на пътното произшествие водача е получил фрактури в областта на черепа и раменния пояс. Пътуващите с него 4 лица от гр.Добрич на възраст между 18 и 22 години са получили порезни рани и др.контузии.

Всички са настанени за лечение в МБАЛ гр.Добрич.

Причините, довели до възникване на пътното произшествие се изясняват в условията на предварително производство.

- на 19.03.05 г. около 09.00 ч. на кръстовището между бул.”Русия” и ул.”Отец Паисий” в гр. Добрич възниква пътно произшествие, при което л.а. “Опел” управляван от 18 г. водач от гр.Добрич удря 50 г. пешеходец от същия град.

Последния с охлузна рана в областта на главата е настанен за наблюдение в Неврохирургия на МБАЛ гр.Добрич.

Обстоятелствата около пътното произшествие се изясняват.

За времето от 19-20.03.2005 г. от служители на Първо РПУ Добрич са установени трима водачи на леки автомобили, съответно на 25, 33 и 64 години, седнали зад воланите им след употреба на алкохол над 1,2 промила.

Техническите средства, с които са изпробвани са отчели съответно 1,28;  1,95  и  1,47 промила.

Непосредствено преди установяването на наличието на алкохол 25 и 33 годишния са участвали в пътно-транспортни произшествия с материални щети.  Втория водач не е притежавал и свидетелство за правоуправление на МПС.

По трите случая е започнала подготовка за бързи полицейски производства, тъй кото деянието на водачите е престъпление по чл.343 от НК.

 

Поделенията на РЗ ПАБ     са участвали в гасенето на 3 пожара без материални щети и 1 АСД.

 

 


Сходни връзки

Бюлетин на РДВР - Добрич - 21 март | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди