изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:36 EEST
КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ ПОКАНИ В ГРАДА ВИЕНСКИЯ СИ КОЛЕГА    
Общество265 вида електронни услуги предлага по електронен път община Виена, съобщи кметът на Добрич Детелина Николова.

 Както НДТ писа, по покана на министъра на държавната администрация Димитър Калчев тя бе включена в делегация, посетила столицата на Австрия. На срещите са били представени най-добрите он-лайн практики в областта на електронното правителство. В делегацията са били включени зам.-министърът на държавната администрация Румен Трифонов, представители на Главна данъчна дирекция, на дирекция ГРАО и зам.-областен управител на Стара Загора.
Д. Николова разказа, че в Австрия работата по въвеждането на електронно правителство е започнала още през 1994 г. В момента в община Виена имало 500 сървъра, докато в Добрич се работи по втория. В европейската държава била създадена т.нар. гражданска карта, чрез която гражданите могат да ползват предлаганите по електронен път услуги. Най-масово те се ползвали от младите хора и от фирмите. В Австрия 95 процента от бизнеса бил електронизиран.
По време на визитата си в Австрия Д. Николова се е срещнала с кмета на Виена г-н Михаел. Кметът на Добрич е отправила покана за гостуване, като е споделила, че директорът на българския културен център във Виена е добричлия, както и успешната реализация на проекта за Детския център за социална интеграция, който се финансира от Австрийския младежки Червен кръст.

 


Сходни връзки

КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ ПОКАНИ В ГРАДА ВИЕНСКИЯ СИ КОЛЕГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди