изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:12 EEST
5-годишно индийче преплува 35 км в океана    
ЛюбопитноТака детето стана най-младият плувец, изминал толкова дълго разстояние без почивка.

Индийско дете постави световен рекорд. Петгодишно момиче преплува 35 километра във водите на океана. Така то стана най-младият плувец, изминал толкова дълго разстояние без почивка. 

Шоиника Тоданкар е от Бомбай. Още от бебе родителите й я водят да плува. Преди година тя е поета от треньор, който открива способността й да издържа на продължително плуване.

"Когато се записа на плуване, ние се шегувахме, че един ден може да счупи някой рекорд. По-късно обаче, след разговор с треньора, се оказа, че тя наистина има данни и ние започнахме да я насърчаваме", разказва Сомруди Тоданкар, майка на рекордьорката.

Изключителните умения на Шаиника, обаче са й отнели доста време и усилени тренировки. Трбявало е вместо да си играе, да тренира усилено. Всеки ден е ставала в 5 сутринта и се е упражнявала с часове. Резултатът обаче е налице.
За 11 часа и 40 минути тя успя да проплува разстоянието от залива Дарматар до Портата на Индия - цели 35 километра. Досегашният най-млад рекордьор беше момче на 11 години. Родителите на Шаиника се надяват правителството да признае таланта й и да й помогне да завърши висше образование. http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

5-годишно индийче преплува 35 км в океана | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди